αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις άμεσα, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος: Μια CEO παραθέτει τα δεδομένα

Τα 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις άμεσα, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος: Μια CEO παραθέτει τα δεδομένα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι για να γίνουν εκατομμυριούχο πρέπει να βρουν την επόμενη μεγάλη ιδέα ή να κερδίσουν σε κάποιο τυχερό παιχνίδι. «Δεν χρειάζεται να εφεύρεις το επόμενο Facebook για να γίνεις εκατομμυριούχους» σημειώνει σε άρθρο της στο CNBC, η ιδρύτρια και CEO της LexION Capital, Elle Kaplan.

Πολλοί, βλέπουν τους πλούσιους ανθρώπους με φθόνο ή ως κάτι «μυστηριώδες». Όμως στην πραγματικότητα, η επιτυχία όσων έχουν αποκτήσει πολλά χρήματα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επαναλαμβανόμενες συνήθειες που μπορείς να αποκτήσεις και εσύ. Σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά φυσικά. H Kaplan παραθέτει τα 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις άμεσα, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος.

1- Απέκτησε τη νοοτροπία: Οι άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι βασίστηκαν πάνω σε κάποια ταλέντα που είχαν. Και έκαναν βήματα ακόμα και έξω από τη «ζώνη άνεσης» τους. Αν για παράδειγμα κάποιος είχε ταλέντο στο γράψιμο, μπήκε για τα καλά στο επιχειρηματικό κομμάτι γράφοντας βιβλία. Δεν κράτησε το ταλέντο του περιορισμένο. Ενώ παράλληλα, οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν διστάζουν να είναι τολμηροί και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

2- Όρισε τους σωστούς στόχους: Ένα ρητό λέει ότι «ένας στόχος είναι κάποιο όνειρο με ένα deadline». Ενώ αρκετοί ονειρεύονται να γίνουν εκατομμυριούχοι, ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να θέτεις συγκεκριμένους στόχους. Μικροί στόχοι μέσα από τους οποίους θα βλέπεις την όποια εξέλιξη σου. Και φυσικά δεν πρέπει να φοβάσαι την αποτυχία.

3- Ξεκίνα να επενδύεις (ακόμα και μικρά ποσά): Τι κοινό έχουν άνθρωποι σαν τον Warren Buffett, τον Richard Branson ή την Oprah Winfrey; Εκτός από το ότι έχουν πολλά χρήματα, κάνουν επενδύσεις. Η λογική λέει ότι δεν θα γίνεις εκατομμυριούχος μόνο με τον μισθό σου. Ξεκίνα να επενδύεις σε μικρά πράγματα, με μικρά ποσά.

4- Βάλε επιτυχημένους ανθρώπους γύρω σου: Μπορεί οι γονείς σου να σου έλεγαν στο γυμνάσιο ότι… πρέπει να κάνεις καλές παρέες. Κι ενώ τότε μπορεί να σε εκνεύριζαν, η λογική αυτή είναι σωστή. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κίνητρα και οι διαθέσεις είναι μεταδοτικές. Φρόντισε λοιπόν τώρα, να φτιάξεις έναν περίγυρο με τους σωστούς ανθρώπους.

5- Διάβασε: Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι σαν τον Bill Gates διαβάζουν πολλά βιβλία. Παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα. είναι σίγουρα καλύτερο από το να περνάς ώρες χαζεύοντας στο FB ή στην τηλεόραση. Και σου δίνει νέες γνώσεις.

6- Μάθετε να λέτε «όχι»: Μπορεί αρκετοί να νομίζουν ότι οι εκατομμυριούχοι λένε «ναι» σε κάθε ευκαιρία ή πρόταση που τους παρουσιάζεται. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Οι πλούσιοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρέπει να θυσιάζουν ένα πράγμα: τον χρόνο. Αν κάτι δεν αξίζει πραγματικά, τότε θα το απορρίψουν.

Όπως λέει άλλωστε ο Richard Branson, «οι ευκαιρίες είναι σαν τα λεωφορεία. Πάντα θα έρθει μια άλλη».

7- Network: Σύμφωνα με έρευνα, το 85% των θέσεων εργασίας βρίσκονται μέσω δικτύωσης. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι και οι εκατομμυριούχοι δεν έφτασαν στην κορυφή, ζώντας μέσα σε μια φούσκα. Ανέπτυξαν και αξιοποίησαν τ δικό τους δίκτυο, το οποίο τους άνοιξε νέες ευκαιρίες. Ακόμα κι αν είσαι εσωστρεφείς, πρέπει να το προσπαθήσεις. Και μη ξεχνάς ότι ελάχιστοι έχουν γεννηθεί με έτοιμο δίκτυο. Οι περισσότεροι το δημιουργούν στην πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =