αρχικηVIRALΤα 6 tips για να μην βγαίνεις εκτός μπάτζετ στα ταξίδια σου

Τα 6 tips για να μην βγαίνεις εκτός μπάτζετ στα ταξίδια σου

Η διοργάνωση ενός ταξιδιού είναι μια ευχάριστη διαδικασία, όμως πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε πλήρη καταστροφή, αν βρεθείς εκτός προϋπολογισμού. Αυτές είναι οι 6 χρήσιμες συμβουλές για όσους ταξιδεύουν και δεν θέλουν να σπαταλήσουν παραπάνω χρήματα από όσα έχουν υπολογίσει!

1. Προγραμματίστε τα έξοδά σας

Μην κάνετε αλόγιστες αγορές σε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Βάλτε φρένο στον εαυτό σας. Ξεκινήστε με έναν ημερήσιο προϋπολογισμό και ακολουθήστε τον πιστά. Έτσι θα αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις και θα εστιάσετε σε δραστηριότητες που όντως έχουν να σας προσφέρουν κάτι.

2. Να διπλο-τσεκάρετε τις κρατήσεις σας

Οι κρατήσεις πλέον γίνονται μέσω διαδικτύου και εκεί όλα είναι ρευστά. Μπορεί να νομίζετε ότι κλείσατε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, αλλά κάτι τέτοιο ίσως και να μην συνέβη ποτέ. Όταν πραγματοποιήσετε μία κράτηση μην επαναπαυτείτε. Περιμένετε να σας στείλουν e-mail που επιβεβαιώνει την κράτησή σας, ή καλέστε οι ίδιοι στο ξενοδοχείο, ώστε να σιγουρευτείτε πως όλα έγιναν σωστά.

3. Κάντε αντιγραφή σημαντικών εγγράφων

Η κλοπή του πορτοφολιού σας θα οδηγήσει στην απώλεια της αστυνομικής ταυτότητας, του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης και θα καταστρέψει τις διακοπές σας. Προνοήστε για αυτό το σενάριο και βγάλτε μια φωτογραφία όλων των απαραίτητων εγγράφων. Δημιουργήστε αντίγραφα και φυλάξτε τα σε ασφαλές μέρος. Αν τα πρωτότυπα χαθούν, θα χρησιμοποιήσετε τα εφεδρικά. 5 πράγματα που πρέπει να έχει μαζί της κάθε γυναίκα… στις διακοπές της στο νησί!

4. Προγραμματίστε τον χρόνο ανάμεσα στις πτήσεις

Αν η πτήση σας είναι με ανταπόκριση, ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μεταβείτε από τη μία πύλη στην άλλη. Τα μικρότερα αεροδρόμια χρειάζονται λιγότερο χρόνο. Στα μεγαλύτερα όμως, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και δεν θέλετε να χάσετε χρόνο, αλλά ούτε και χρήμα.

5. Μην υπερφορτώνετε τις βαλίτσες σας

Αν φεύγετε για ένα διήμερο, μην πάρετε όλη την ντουλάπα μαζί σας! Θα υπερβείτε το όριο των κιλών των αποσκευών σας και θα χρεωθείτε έξτρα.

6. Μην παίρνετε μαζί σας όλες τις πιστωτικές κάρτες

Ξέρουμε πως θέλετε να νιώθετε οικονομική ασφάλεια στα ταξίδια σας και να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξεμείνετε από χρήματα. Όμως υπάρχει κίνδυνος να προβείτε σε υπερβολικές αγορές και να χρεώσετε όλες τις κάρτες σας με ποσά που δεν μπορείτε να πληρώσετε. Πάρτε μόνο μία χρεωστική κάρτα, ώστε να γνωρίζετε πόσα χρήματα διαθέτει ο λογαριασμός σας. Έτσι, δεν θα μπορείτε να ξοδεύετε παραπάνω από όσα έχετε και θα σώσετε την τσέπη σας από χαζές, πολυέξοδες αγορές!

Πηγή: Hashtagroom.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =