αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 στοιχεία που πρέπει να έχεις, για να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου και να γίνεις επιχειρηματίας

Τα 6 στοιχεία που πρέπει να έχεις, για να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου και να γίνεις επιχειρηματίας

Βλέπουμε πολλούς επιχειρηματίες να φτάνουν στην μεγάλη επιτυχία. Εντάξει, κάποιοι θέλουν να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά… σαν τον Elon Musk, ο οποίο θέλει να πάει στον πλανήτη Άρη. Το ερώτημα όμως εδώ είναι το εξής: Γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται μεγάλοι επιχειρηματίες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν από τον καθημερινή δουλειά τους που έχει κλασικό ωράριο 9-5;

Τα καλά νέα: Μπορείς να γίνεις επιχειρηματίας. Τα κακά νέα: Παρά το γεγονός ότι στην εποχή μας είναι πιο εύκολο από ποτέ να γίνεις επιχειρηματίας, δεν θα γίνουν όλοι.

Είναι αλήθεια, ότι πλέον το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση (ειδικά digital) έχει χαμηλό κόστος. Αν δούμε και τα δεδομένα στην Ελλάδα, όπου οι καλές επαγγελματικές ευκαιρίες είναι ελάχιστες, μάλλον το γενικότερο ρίσκο είναι μικρό. Αφού οι εναλλακτικές που έχεις, είναι (σχεδόν) ανύπαρκτες.

Τι χρειάζεται όμως να έχεις, για να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου και να γίνεις επιχειρηματίας, κάνοντας πραγματικότητα την ιδέα σου; Το inc.com, λέει ότι πρέπει να έχεις 6 στοιχεία.

1# Πρέπει να είσαι αισιόδοξος

2# Πρέπει να έχεις ενέργεια

3# Να παίρνεις έξυπνα ρίσκα

4# Να έχεις υπομονή και επιμονή

5# Να έχεις όραμα

6# Και να μπορείς να πείσεις τους άλλους για το όραμα σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + sixteen =