αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 6 σημάδια που δείχνουν ότι ένας χάκερ έχει μπει στο κινητό σου

Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι ένας χάκερ έχει μπει στο κινητό σου

Είναι γνωστό σε όλους, αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε: πλέον τα τηλέφωνά μας είναι μια προέκταση της καθημερινότητάς μας και, σε κάποιο βαθμό, της ζωής μας.
Τα χρησιμοποιούμε για ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, συναλλαγές και πολλές άλλες χρήσεις που μέχρι τώρα χρειαζόμασταν διαφορετικές συσκευές.

Σε κάθε smartphone, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι αποθηκευμένες τεράστιες ποσότητες προσωπικών μας δεδομένων, από κωδικούς και e-mails μέχρι τραπεζικές εφαρμογές και πολλά άλλα.

Και όπως συμβαίνει με κάθε υπολογιστική μηχανή, πλέον και τα κινητά γίνονται στόχοι χάκερς (ή ακόμα και μυστικών υπηρεσιών), οι οποίοι επιδιώκουν να υποκλέψουν τα δεδομένα αυτά.

Πώς όμως μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιος έχει χακάρει το κινητό μας; Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά συμπτώματα ότι η συσκευή μας είναι σε κίνδυνο:

1. Περίεργοι θόρυβοι: αν όταν μιλάτε στο κινητό ακούτε περίεργους ή ανεξήγητους θορύβους, τότε κατά πάσα πιθανότητα κάποιος έχει «μπει» στη συνομιλία.

2. Μπαταρία: αν η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, τότε δεν αποκλείεται να σας την «τρώει» κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης/υποκλοπής.

3. Δεδομένα: ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά είναι και η ανεξήγητα αυξημένη κατανάλωση δεδομένων.

4. WiFi: συχνά οι χάκερς χρησιμοποιούν δημόσια δίκτυα WiFi για να παρακολουθούν τα τηλέφωνα που συνδέονται σε αυτά, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε να συνδεόμαστε σε δίκτυα που δεν γνωρίζουμε.

5. Bluetooth: ένα άλλο ευάλωτο σημείο της συσκευής μας είναι το Bluetooth, μέσω του οποίου μπορεί να εγκατασταθεί περίεργο λογισμικό στο τηλέφωνό μας, οπότε δεν το κρατούμε διαρκώς ανοιχτό αν δεν το χρειαζόμαστε.

6. Εφαρμογές: τόσο η Apple όσο και η Google κάνουν σοβαρές προσπάθειες να ελέγχουν εξονυχιστικά τις εφαρμογές που υπάρχουν στα καταστήματά τους, ωστόσο, κατά καιρούς κάποια ύποπτα apps ξεφεύγουν, οπότε καλό είναι να προσέχουμε τι κατεβάζουμε στο κινητό μας.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =