αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο Linkedin και τους εμποδίζουν να βρουν δουλειά

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο Linkedin και τους εμποδίζουν να βρουν δουλειά

Το έχουμε ξανά πει: Το Linkedin δεν είναι απλά ένα μέρος για να… αφήσεις το βιογραφικό σου. Είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο του πλανήτη και αν θες να βρεις την επόμενη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα σου ή να χτίσεις το personal brand σου πρέπει να κινηθείς σωστά.

Φυσικά πρέπει να είσαι ενεργός, να αλληλεπιδράς και να κάνεις αναρτήσεις. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να αποφύγεις τα λάθη. Εδώ είναι λοιπόν τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο Linkedin και τους εμποδίζουν να βρουν δουλειά.

1. Δεν περιλαμβάνεις λέξεις-κλειδιά στην επικεφαλίδα σου

Για να βοηθήσετε το προφίλ σας να εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, πρέπει να συμπεριλάβετε τις λέξεις με τις οποίες θέλετε να «συνδεθείτε», στην επικεφαλίδα σας. Ο πρώτος στόχος του headline σας είναι να παρέχει συνάφεια. Ο άλλος θα σκεφτεί: «Είναι αυτό το άτομο που πρέπει να γνωρίσω;». Και η απάντηση πρέπει να είναι «ναι». Βάλε λοιπόν τις σωστές λέξεις-κλειδιά.

2. Αδύναμο «About»

Η ενότητα «About» του LinkedIn είναι αυτό που διαβάζεται περισσότερο, επομένως πρέπει εκεί να πείτε την ιστορία σας με συναρπαστικό τρόπο. Και εδώ είναι το point: Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν το προφίλ σας στο LinkedIn, βλέπουν συνήθως μόνο τις πρώτες λίγες γραμμές του «About» σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πολύτιμες λέξεις για να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη σας, ώστε να κάνει κλικ στο “δείτε περισσότερα” για να δει ολόκληρο το προφίλ. Μην επαναλάβετε όσα έχετε πρι στο headline.

3. Δεν χρησιμοποιείς το Creator Mode

Είναι μια σχετικά νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τα πέντε κορυφαία hashtags με τα οποία θέλετε να συσχετιστείτε. Αυτά τα hashtag εμφανίζονται ακριβώς κάτω από την επικεφαλίδα σας και ενισχύουν τα θέματα για τα οποία θέλετε να είστε γνωστοί. Ακόμα κι αν δεν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε περιεχόμενο για το blog σας στο LinkedIn, ενεργοποιήστε το Creator Mode και επιλέξτε τα πέντε hashtags σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία από την σχετική επιλογή στο προφίλ σας.

4. Διατηρείς το βαρετό Linkedin bakground στο προφίλ σου

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το προφίλ σας να ξεχωρίζει είναι να βάλετε μία ιδιαίτερη εικόνα για background, στην κορυφή του προφίλ σας. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι όταν σε τσεκάρουν. Βάλτε μια εικόνα που σας βοηθά να πείτε την ιστορία σας, να ξεχωρίζετε αυτόματα από τους ανταγωνιστές σας και να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση.

5. Δεν έχεις μια φωτογραφία που να φαίνεται μόνο το πρόσωπο σου;

Δεν έχεις βάλει καμία φωτογραφία προφίλ; Έχεις βάλει ένα logo; Ολόσωμη λήψη; Μια εικόνα όπου… κόψατε το σώμα κάποιου από τη λήψη, αλλά το χέρι του εξακολουθεί να κρέμεται από τον ώμο σας; Όλα αυτά είναι παραδείγματα του τι ΔΕΝ πρέπει ποτέ να κάνετε με την φωτο του προφίλ σας στο LinkedIn. Βάλε μια καθαρή φωτογραφία που απλά να φαίνεται το πρόσωπο σας. Αυτό καθιστά πιο πιθανό ότι κάποιος θα αποδεχτεί ένα αίτημα σύνδεσης από εσάς. Βεβαιωθείτε ότι η φωτο σας είναι επαγγελματική, αντανακλά την προσωπικότητά σας και είναι κομμένη έτσι ώστε το πρόσωπό σας να καταλαμβάνει το 60-80% του χώρου.

6. Δεν αναδιατάσσεις τις δεξιότητές σου

Το LinkedIn εμφανίζει τις δεξιότητές σας με τη σειρά, με βάση τον αριθμό των endorsements που έχει κάθε δεξιότητα (από το υψηλότερο στο χαμηλότερο). Όταν κάποιος ελέγχει το προφίλ σας, το LinkedIn εμφανίζει μόνο τα τρία πρώτα skills. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον αναγνώστη ότι αυτά είναι τα πράγματα στα οποία είστε καλύτερος. Ωστόσο, για πολλούς από εμάς, αυτά μπορεί να μην είναι τα πράγματα για τα οποία θέλουμε να γίνουμε γνωστοί ή τα πράγματα που μας οδηγούν εκεί πού θέλουμε να πάμε στη συνέχεια της καριέρας μας. Κάντε αναδιάταξη των δεξιοτήτων σας για να αναδείξετε τις τρεις πιο σημαντικές στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =