αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 βήματα για να μετατρέψεις το πάθος σου σε μια πετυχημένη καριέρα

Τα 6 βήματα για να μετατρέψεις το πάθος σου σε μια πετυχημένη καριέρα

Είναι πιθανό να πηγαίνεις το πρωί στην δουλειά σου… επειδή απλά πρέπει να πας. Να μην σου αρέσει, δηλαδή, αυτό που κάνεις. Κάπου εκεί, έρχεται η ίσως πιο συνηθισμένη συμβουλή που θα ακούσεις σε επιχειρηματικά events: «Κάνε το πάθος σου επάγγελμα». Οκ, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά; Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 6 βήματα. Ξεκίνα τώρα.

1# Ανακάλυψε το πάθος σου. Πρώτα από όλα πρέπει να βρεις τι σου αρέσει να κάνεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να δεις αν μπορεί να γίνει επάγγελμα.

2# Δες την ζήτηση. Είναι συνέχεια του πρώτου point. Αφού καταλήξεις σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις, κάνε την έρευνα σου και δες την ζήτηση που υπάρχει στην αγορά. Θα είναι κακή κίνηση να καταπιαστείς με ένα αντικείμενο που δεν έχει ζήτηση.

3# Τι χρειάζεται. Για να ξεκινήσεις μια καριέρα, ίσως χρειάζεσαι εξοπλισμό και νέα skills. Μπορεί να χρειάζεσαι κάποιο πτυχίο ή πιστοποίηση. Εξέτασε όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το ξεκίνημα σου.

4# Κάνε ένα business plan. Είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση ή κάθε νέο επαγγελματικό βήμα. Βάλε και τα οικονομικά δεδομένα στο πλάνο.

5# Γίνε expert. Το ότι σου αρέσει μια δραστηριότητα, δεν σημαίνει ότι έγινες κατευθείαν expert και θα σε εμπιστευτεί το κοινό. Αφιέρωσε χρόνο έτσι ώστε να λάβεις επιπλέον εκπαίδευση και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

6# Να είσαι ευέλικτος. Ωραία, έκανες τα πλάνα σου και όλα δείχνουν έτοιμα. Θα πρέπει όμως να ξέρεις ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Αξιολόγησε τα δεδομένα, βήμα-βήμα. Και άκου χρήσιμες συμβουλές από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Είναι πιθανό να χρειαστούν κάποιες αλλαγές στο πλάνο που ήδη έχις φτιάξει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =