αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 βήματα για να αλλάξεις την ζωή σου

Τα 6 βήματα για να αλλάξεις την ζωή σου

«Η ελπίδα, είναι η θεμελιώδης αρχή για όλες τις αλλαγές. Οι άνθρωποι αλλάζουν επειδή έχουν ελπίδα, και αν οι άνθρωποι δεν έχουν ελπίδα, δεν θα αλλάξουν. Είστε υπεύθυνοι για τις αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας». Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του αμερικανικού Success.com.

Ναι, αυτό είναι το θέμα: Το πως μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου. «Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας εάν θέλετε πραγματικά. Μπορείτε να την βελτιώσετε, να την κάνετε καλύτερη. Και όλα ξεκινούν με την αλλαγή του τρόπου σκέψης σας», σημειώνει το ίδιο άρθρο. Και παραθέτει 6 συγκεκριμένα βήματα για να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Άρα στο τέλος να αλλάξεις και την ζωή σου.

Βήμα 1: Όταν αλλάζετε τον τρόπο σκέψης σας, αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας. Η αλλαγή ξεκινά με το μυαλό. Οι πεποιθήσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ‘υποπροϊόν’ όλων αυτών που έχετε σκεφτεί εδώ και αρκετά καιρό. Είναι απλώς μια συλλογή συνεχών σκέψεων που έχουν εξελιχθεί σε πεποίθηση. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά λοιπόν, είναι να αλλάξετε τρόπο σκέψης και την οπτική με την οποία βλέπετε τα πράγματα.

Βήμα 2: Όταν αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας, αλλάζετε τις προσδοκίες σας. Οι πεποιθήσεις που έχουμε ελέγχουν ό, τι κάνουμε. Υπάρχει μια σοφή φράση που λέει: ‘Εάν πιστεύουμε ότι μπορούμε ή πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είμαστε σωστοί’. Αν αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου, θα αλλάξεις και τις προσδοκίες σου. Θα πιστέψεις ότι «It’s Possible». Και είναι πιθανό να ξεκινήσεις να βλέπεις περισσότερες ευκαιρίες γύρω σου, αντί για εμπόδια.

Βήμα 3: Όταν αλλάζετε τις προσδοκίες σας, αλλάζετε τη στάση σας. Οι προσδοκίες σας θα καθορίσουν τη στάση σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να είναι στον «μέσο όρο». Δεν πάνε για το κάτι παραπάνω. Ο συγγραφέας Nelson Boswell έχει πει: «Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς την επιτυχία είναι η προσδοκία ότι μπορούμε να πετύχουμε».

Βήμα 4: Όταν αλλάζετε τη στάση σας, αλλάζετε τη συμπεριφορά σας. Όταν αλλάζει η στάση και η οπτική που έχεις για τα πράγματα, είναι πιθανότερο να αλλάξει και η συμπεριφορά σου. Και να προχωρήσεις σε πράξεις που θα φέρουν (ίσως) την αλλαγή στη ζωή σου.

Βήμα 5: Όταν αλλάζετε τη συμπεριφορά σας, αλλάζετε την απόδοσή σας. «Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ζουν με παλιά προβλήματα… παρά με νέες λύσεις. Προτιμάμε να νιώθουμε άνετα, παρά να είμαστε σωστοί. Θα προτιμούσαμε να μείνουμε σε μία ρουτίνα παρά να κάνουμε αλλαγές. Ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές θα φέρουν το καλύτερο για εμάς, συχνά δεν τις κάνουμε επειδή αισθανόμαστε άβολα ή αμήχανα να κάνουμε αυτό το είδος αλλαγής» σημειώνει το Success.com. Αλλά δεν γίνεται να βελτιωθείς, αν δεν βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Βήμα 6: Όταν αλλάζετε την απόδοσή σας, αλλάζετε τη ζωή σας. Είναι ευκολότερο να μετατρέψεις την αποτυχία σε επιτυχία, παρά μια δικαιολογία σε μια πιθανότητα. Ένα άτομο μπορεί να αποτύχει, να γυρίσει και να μελετήσει την αποτυχία του, και να την μετατρέψει σε επιτυχία. Αλλά ένα άτομο που βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες, είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει στην επιτυχία. Όλοι μας έχουμε γνωρίσει τέτοια άτομα. Άσε στην άκρη τις δικαιολογίες, χρησιμοποίησε τα εργαλεία που έχεις και ανέβασε την απόδοση σου. Μόνο έτσι θα έχεις πιθανότητες να πετύχεις τον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seventeen =