αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 5 skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου: Εξηγεί ένας CEO που είδε 1.000 βιογραφικά μέσα ένα έτος

Τα 5 skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου: Εξηγεί ένας CEO που είδε 1.000 βιογραφικά μέσα ένα έτος

Αν θες να γίνεις περιζήτητος στην ημερινή αγορά εργασίας, τότε μάλλον πρέπει να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου τα 5 παρακάτω skills. O Peter Yang είναι CEO της resumeGo και μέσα στο 2021 είδε συνολικά 1.000 βιογραφικά. Πρόκειται δηλαδή για έναν businessman μπροστά από τα μάτια του οποίου περνούν πολλά βιογραφικά κάθε χρόνο.

Σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει 5 συγκεκριμένα skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου. Πόσα από αυτά έχεις;

1# Εργαλεία remote συνεργασίας

Η δυνατότητα αποτελεσματικής remote συνεργασίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους εργοδότες στην εποχή μας. Όσο απλό κι αν ακούγεται, η καταχώριση βασικών δεξιοτήτων εξ αποστάσεως εργασίας στο βιογραφικό σας μπορεί να βοηθήσει πολύ. Αξίζει να το αναφέρετε λοιπον, εάν έχετε εμπειρία με κάποιο λογισμικό video call όπως το Zoom, το Microsoft Teams και το Webex Meetings ή εργαλεία συνεργασίας όπως το Slack και το Trello.

2# Κριτική σκέψη

Πολλοί εργοδότες έχουν αναπτύξει διαδικασίες πρόσληψης για να μετρήσουν πώς λειτουργεί το μυαλό σας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων της Google, για παράδειγμα, «κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις για να μάθουν πώς [οι υποψήφιοι] λύνουν προβλήματα». Το να δείξετε τις δεξιότητές κριτικής σκέψης στο βιογραφικό σας είναι εξίσου σημαντικό με το να τις δείξετε σε μια συνέντευξη. Και δεν είναι τόσο απλό όσο το να γράψετε οτι ”μαθαίνετε γρήγορα” ή ότι έχετε “κριτική σκέψη”, στην ενότητα δεξιοτήτων. Ανατρέξτε σε λεπτομέρειες σχετικά με μαθήματα που έχετε μάθει ή προβλήματα που έχετε λύσει σε προηγούμενες εργασίες. Εάν είστε προγραμματιστής λογισμικού, θα μπορούσατε να βάλετε: «Δημιούργησα ένα ψηφιακό εργαλείο που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες για να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής εξυπηρέτησης πελατών κατά μέσο όρο [X] λεπτά».

3# Ψηφιακές γνώσεις

  • Spreadsheets: Excel, Google Sheets, OpenOffice
  • Social media: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn
  • Web and coding: HTML, Javascript, CMS
  • Word processing: Microsoft Office, Google Docs, DropBox Paper

4# Ανάλυση δεδομένων

Ακόμα κι αν δεν κάνετε αίτηση για δουλειά στο πεδίο της επιστήμης δεδομένων, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να δουν μια ικανότητα ανάλυσης δεδομένων που σχετίζεται με τον ρόλο σας. Στην ενότητα της εμπειρίας σας, αναφέρετε τρόπους με τους οποίους έχετε αναλύσει δεδομένα και τα έχετε χρησιμοποιήσει για να έχετε αποτέλεσμα. Εάν είστε μηχανικός λογισμικού, για παράδειγμα, γράψτε για το πώς αυξήσατε την ταχύτητα του λογισμικού σας αφού κοιτάξετε δεδομένα για να δείτε πού αργοπορούν οι χρήστες. Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι όταν περιγράφετε τα projects στα οποία δουλέψατε.

5# Skills που σημειώνονται στην αγγελία

Οι δεξιότητες που εκτιμούν περισσότερο οι εργοδότες είναι αυτές που αναφέρονται στις περιγραφές των ανοιχτών θέσεων εργασίας τους, επομένως συμπεριλάβετέ τις στο βιογραφικό σας — αλλά μην αντιγράψετε τη γλώσσα… κατά λέξη. Για παράδειγμα, εάν μια λίστα θέσεων εργασίας λέει ότι ο ρόλος περιλαμβάνει την εργασία σχεδόν αποκλειστικά σε ομάδες, προσαρμόστε το βιογραφικό σας έτσι ώστε να αναφέρει περισσότερο την δουλειά σε σε ομαδικό πλαίσιο, σε αντίθεση με την ατομική σας εργασία. Εάν η περιγραφή δίνει μεγάλη έμφαση σε ορισμένες πιστοποιήσεις που έχετε, φέρτε τις στην κορυφή του βιογραφικού σας ή βάλτε τις με έντονη γραφή ώστε να είναι στο επίκεντρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =