αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 skills που πρέπει να έχεις, αν θες να γίνεις κορυφαίος στις πωλήσεις

Τα 5 skills που πρέπει να έχεις, αν θες να γίνεις κορυφαίος στις πωλήσεις

Κάθε επιχείρηση, κάθε startup, κάθε freelancer, στηρίζεται στην μαγική λέξη που λέγεται «πωλήσεις». Όσο καλός κι αν είσαι σε αυτό που κάνεις, αν δεν καταφέρεις να μεταδόσεις το μήνυμα σου στον πελάτη και να κάνεις πώληση, τότε δεν θα έχεις κάποια έσοδα. Άρα δεν θα έχεις ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.

Όσοι θέλουν να γίνουν καλοί πωλητές, πρέπει να μάθουν να εργάζονται αποτελεσματικά και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Οι κορυφαίοι του είδους γνωρίζουν ότι υπάρχουν 5 skills που κάνουν την διαφορά. Αυτά παραθέτει το αμερικανικό Success.com. Εσύ πόσα από αυτά έχεις;

1# Σωστές προτεραιότητες. Όλοι οι πωλητές είναι απασχολημένοι. Γιατί, λοιπόν, κάποιοι φαίνονται αγχωμένοι και αποδιοργανωμένοι, ενώ άλλοι καταφέρνουν να παραμένουν ήρεμοι πάντα; Επειδή η τελευταία κατηγορία έχει μάθει να δίνει προτεραιότητα εκεί που πρέπει. Η ιεράρχηση επιτρέπει στους πωλητές να διαχωρίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι έχει μικρότερη σημασία.

2# Διαπραγματεύσεις. Είτε πωλούν λογισμικό σε εταιρίες, είτε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι πωλητές πρέπει να γνωρίζουν πώς να διαπραγματεύονται. Διαβάστε σε ένα παλαιότερο άρθρο του It’s Possible μερικά tips.

3# Γρήγορη ανταπόκριση και προσαρμογή. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να απευθυνθείς σε μια εταιρία ή έναν επαγγελματία… και να αργείς να πάρεις απάντηση. Οι καλοί πωλητές είναι γρήγοροι, και προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

4# Γράψιμο. Οι πωλητές δεν χρειάζεται να είναι η επόμενη… J.K. Rowling, αλλά πρέπει να είναι ικανοί στις γραπτές επικοινωνίες τους. Οι πελάτες δεν θα εμπιστευτούν εύκολα κάποιον που δεν μπορεί να τους καταλάβει άμεσα μέσω γραπτών μηνυμάτων. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανείς απρόσεκτος ή μη επαγγελματίας. Ακόμα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή ή κακή εντύπωση.

5# Γλώσσα σώματος. Δεν μετρά μόνο το τι λες. Η γλώσσα του σώματος κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μήνυμα που μεταφέρεις, κατά την διάρκεια μιας πώλησης. Ανάλογα με τις κινήσεις σου, μπορείς να φανείς σίγουρος για αυτά που λες ή ανασφαλής και αγχωμένος. Επίσης το χαμόγελο πάντα βοηθάει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nineteen =