αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 must-βήματα για να αντιμετωπίσεις μια αποτυχία και να κάνεις το μεγάλο come back

Τα 5 must-βήματα για να αντιμετωπίσεις μια αποτυχία και να κάνεις το μεγάλο come back

Όπως λένε πολλοί, η αποτυχία δεν είναι το τέλος μιας επαγγελματικής διαδρομής, αλλά μόνο ένα κομμάτι του δρόμου. Τελικά, αυτοί που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις αποτυχίες που θα προκύψουν, έχουν πιθανότητες να φτάσουν στο τελικό στόχο τους. Χρειάζεται να κινηθείς έξυπνα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Richard Branson, ο οποίος βίωσε την επιχειρηματική αποτυχία πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις 16 ετών άφησε το σχολείο, για να ξεκινήσει την πρώτη του επιχείρηση, το περιοδικό Student magazine. Ήθελε αυτό το έντυπο να γίνει η φωνή της νέας γενιάς, το 1967.

Όντως, το περιοδικό κατάφερε να φιλοξενήσει συνεντεύξεις μερικών μεγάλων ονομάτων της εποχής. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φέρει αρκετά χρήματα. Έτσι η μειωμένη ταμειακή ροή, έγινε μεγάλο πρόβλημα για τον φιλόδοξο τότε εκδότη.

Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια ίδρυσε την Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Το παράδειγμα του Branson, δείχνει ότι το πως θα αντιμετωπίσεις την αποτυχία, είναι κομβικό σε μια ιστορία. Όπως διαβάζουμε στο The Technology Post, υπάρχουν 5 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να διαχειριστείς την αποτυχία και να κάνεις το μεγάλο come back.

5- Άσε τα συναισθήματα σου να βγουν έξω

4- Η απόρριψη πρέπει να διευρύνει τα όρια σου

3- Δείξε συμπόνια για τον εαυτό σου

2- Μην αφήνεις μια απόρριψη να σε ρίξει. Δεν είσαι αποτυχημένος συνολικά

1- Λάβε τα χρήσιμα μαθήματα

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 3 =