αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 challenges που θα αντιμετωπίσεις, αν αποφασίσεις να «χτίσεις» ένα παράλληλο project

Τα 5 challenges που θα αντιμετωπίσεις, αν αποφασίσεις να «χτίσεις» ένα παράλληλο project

Ναι, μπορείς να αναπτύξεις ένα παράλληλο project. Είναι ένα μοντέλο που το βλέπουμε αρκετά και στην Ελλάδα. Αφού, για παράδειγμα, αρκετοί startuppers δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αφοσιωθούν από την αρχή full time στο project τους. Τι κάνουν λοιπόν; Έχουν μια «κανονική δουλειά», ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσουν την νέα τους επιχείρηση.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό δεν είναι ένα εύκολο μονοπάτι. Το αντίθετο. Είναι αρκετά απαιτητικό. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει τα 5 μεγάλα challenges που θα αντιμετωπίσει κάποιος, αν επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις, μπορεί να έρθει η επιτυχίας.

1- Μεγαλύτερη… μοναξιά: Σκέψου ότι αν έχεις μια καθημερινή δουλειά και ξεκινήσεις και ένα παράλληλο project, αμέσως ο ελεύθερος χρόνος σου θα μειωθεί δραστικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα περνάς πολλές ώρες πλέον με φίλους, γνωστούς και οικογένεια. Αυτό το κομμάτι, είναι ψυχολογικά δύσκολο. Μια λύση είναι να περνάς τουλάχιστον πιο ποιοτικό χρόνο με τους άλλους, όταν είσαι μαζί τους.

2- Οικονομικό: Είναι δεδομένο ότι αν ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, θα πρέπει να επενδύσεις κάποια χρήματα. Ενώ στην αρχή δεν θα έχεις κάποια έσοδα. Έτσι είναι πιθανό να δημιουργηθούν κάποιες οικονομικές δυσκολίες. Ειδικά αν χρειαστεί αρκετός χρόνος έτσι ώστε να έχει έσοδα το νέο project. Το θετικό εδώ, είναι ότι πλέον μπορείς να φτιάξεις ένα digital project με χαμηλό κόστος.

3- Περιορισμένος χρόνος: Λέγαμε παραπάνω για τη μοναξιά, όμως το πρόβλημα με το χρόνο είναι γενικότερο. Πρέπει να «τρέξεις» ένα εγχείρημα σε συγκεκριμένες ώρες (αφού θα κάνεις κι άλλη δουλειά/ες). Και μάλιστα χωρίς να έχεις αρχικά έσοδα από εκεί. Είναι σημαντικό να διαχειριστείς σωστά και έξυπνα τον χρόνο σου.

4- Στρες: Όλο το σκηνικό το οποίο περιγράφεται, είναι λογικό να δημιουργεί άγχος. Καταρχήν, μπαίνοντας σε έναν τέτοιο δρόμο πρέπει να αποδεχθείς ότι θα υπάρχει κάποιο στρες. Από την άλλη, προγραμμάτισε το καθημερινό σου πρόγραμμα έτσι ώστε να είναι όσο πιο ευέλικτο γίνεται και να ταιριάζει στις ανάγκες σου. Με στόχο να είναι πιο καλή η καθημερινότητα.

5- Παρέμεινε υγιής: Ένα ακόμα λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες, είναι να… πέφτουν με τα μούτρα στο νέο του εγχείρημα. Σταματούν να τρώνε όσο υγιεινά τρώγανε πριν και σταματούν να αθλούνται σε τακτική βάση. Αφού όπως είπαμε τα ωράρια γίνονται πολύ φορτωμένα. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Βρες λίγο χρόνο και εφάρμοσε μερικές συνήθειες που θα σε κρατήσουν σε φόρμα και γεμάτο ενέργεια.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 4 =