αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 5 πράγματα που πρέπει να καταφέρεις να βάλεις στο βιογραφικό σου, πριν καν τελειώσεις τις σπουδές σου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να καταφέρεις να βάλεις στο βιογραφικό σου, πριν καν τελειώσεις τις σπουδές σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για το πως πρέπει να οργανώσεις το βιογραφικό σου, πως μπορείς να το διαμοιράσεις, και τι στοιχεία μπορείς να συμπεριλάβεις. Τώρα θα πάμε ένα κλικ πιο πίσω χρονικά. Εκεί… που ξεκινούν όλα. Το νεανικό site Yang.gr, παρουσίασε σε άρθρο του τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις καταφέρει να βάλεις στο βιογραφικό σου, πριν καν τελειώσεις τις σπουδές σου.

Δες τα παρακάτω. Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να τα πετύχεις όλα πάντως, είναι σίγουρο ότι πρέπει να προσπαθήσεις τουλάχιστον να καταφέρεις κάποια από αυτά. Έτσι ώστε να σου ανοιχτούν περισσότερες πόρτες στο μέλλον.

#1 Ξένες Γλώσσες

Ακόμη κι αν δεν ήσουν ο φωστήρας στο σχολείο που μίλαγε άπταιστα 3 ξένες γλώσσες, ποτέ δεν είναι αργά να βελτιώσεις κάποια γλώσσα ή να μάθεις κάποια καινούρια! Οι ξένες γλώσσες μετράνε πολύ σε ένα βιογραφικό, ειδικά εάν ενδιαφέρεσαι για κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό!

*Tip!* Καλύτερα να τελειοποιήσεις μία γλώσσα που ήδη ξέρεις παρά να αρχίσεις 2 καινούριες! Ένας εύκολος τρόπος να εξασκήσεις τα αγγλικά σου είναι διαβάζοντας βιβλία ή βλέποντας τις σειρές (που ήδη βλέπεις είμαι σίγουρη), απλώς χωρίς υπότιτλους!

#2 Εθελοντική εργασία

Δεν έχει σημασία να είναι κάτι τεράστιο, όπως το να σώσεις ένα χωριό από τη φωτιά ή να σώσεις τις πολικές αρκούδες υπό εξαφάνιση. Μπορεί να είνα κάτι απλό, μικρό και καθημερινό, όπως το να διαβάζεις σε ηλικιωμένους, να τρέξεις σε κάποιον μαραθώνιο για καλό σκοπό ή να βοηθήσεις σε μία αναδάσωση! Η εθελοντική εργασία δεν είναι μόνο καλό για το βιογραφικό σου, αλλά και για΄σένα τον ίδιο. Η χαρά του να προσφέρεις δε συγκρίνεται με τίποτα!

*Tip!* Ό,τι κι αν κάνεις βοηθάει πολύ να ασχοληθείς με μεράκι, κι όχι σαν αγκαρία. Γι΄αυτό είναι καλό να βρεις κάτι κοντά στα ενδιαφέροντά σου!

#3 Computer skills

Εάν είσαι σαν εμένα που χρησιμοποιείς το λάπτοπ μόνο για να βλέπεις σειρές, τότε εδώ θα δυσκολευτείς λίγο. Εντάξει, δε σου λέω να γίνεις expert, αλλά όσο να πεις ένα Word και ένα Excel είναι καλό να μάθεις να το χειρίζεσαι!

*Tip!* Ζήτα από κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει! Έτσι το «μάθημα» θα είναι πολύ πιο ευχάριστο και δε θα ντρέπεσαι να ρωτήσεις πράγματα που σου φαίνονται χαζά!

#4 Πρακτική Άσκηση

Ξέρω ότι περιμένεις πάντα το καλοκαίρι πώς και πώς και ότι το να δουλέψεις το καλοκαίρι φαντάζει πανδύσκολο! Όμως είναι πολύ σημαντικό να διαθέσεις ένα καλοκαίρι για να κάνεις κάποια πρακτική σε ο,οτιδήποτε σε ενδιαφέρει. Σκέψου ότι πέρα από τη δουλειά, θα γνωρίσεις καινούρια άτομα, θα δικτυωθείς στο χώρο που σε ενδιαφέρει, αλλά κυρίως θα καταλάβεις εάν αυτό που σπουδάζεις σε ενδιαφέρει πραγματικά!

*Tip!* Βρες τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ σαν πρακτική, έτσι ώστε να το κάνεις με κέφι και όχι με το ζόρι!

#5 Hobbies

Mπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά είναι πολύ πιθανόν ο εργοδότης σου να εντυπωσιαστεί από ένα βιογραφικό το οποίο δεν είναι «ξερό», αλλά δείχνει ότι είσαι ένας ενεργητικός τύπος, με ενδιαφέροντα πέρα από τη δουλειά. Συνεπώς, το να έχεις κάποιο χόμπι, όπως χορό, μουσική ή κάποιο άθλημα, είναι σίγουρα bonus και σε βοηθάει να ξεδώσεις!

*Tip!* Μην περιμένεις να είσαι καλός σε κάτι για να το ξεκινήσεις. Εάν δηλαδή σου αρέσει ο χορός, δε χρειάζεται να είσαι τοπ για να το κάνεις. Αρκεί μόνο να το διασκεδάζεις!

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά είναι bonus σε ένα βιογραφικό το οποίο θέλεις να φαίνεται πλούσιο. Μην ξεχνάς όμως πως τίποτα δεν «πρέπει» να γίνεται με το ζόρι. Διάλεξε μόνος σου όσα σου ταιριάζουν και σε βοηθούν να προχωρήσεις μπροστά. Ούτως η άλλως, είσαι πραγματικά καλός μόνο σε ό,τι κάνεις με κέφι!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =