αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 5 μαθήματα που έμαθα από τα 5 χρόνια στην επιχειρηματικότητα»: Μια νεαρή CEO αναλύει

«Τα 5 μαθήματα που έμαθα από τα 5 χρόνια στην επιχειρηματικότητα»: Μια νεαρή CEO αναλύει

Η Jess Ekstrom έχει δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση εδώ και 5 χρόνια. Και δεν πρόκειται για μια απλή επιχείρηση. Η Headbands of Hope, έχει αξεσουάρ για τα μαλλιά. Και δωρίζει ένα μαντίλι για το κεφάλι σε ένα παιδί με καρκίνο, για κάθε ένα προϊόν που πωλείται.

Η νεαρή επιχειρηματίας αποφάσισε να δημιουργήσει την εν λόγω επιχείρηση, όταν ανακάλυψε ότι συχνά τα παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους, θέλουν να φορούν τέτοια αξεσουάρ, αντί για περούκες ή καπέλα. Μέχρι σήμερα το project πάει πολύ καλά και έχει δωρήσει πάνω από 100.000 μαντίλια για το κεφάλι, σε παιδιά από την Αμερική και 6 άλλες χώρες. Ενώ παράλληλα, πολλά διάσημα πρόσωπα έχουν φορέσει προϊόντα της Headbands of Hope για να τα προωθήσουν, όπως διαβάζουμε στο Entrepreneur.com.

«Μερικές φορές, όταν έχεις μια επιχείρηση και κοιτάς συνεχώς μπροστά, είναι δύσκολο να καταλάβεις το πόσο μακριά έχεις φτάσει. Για αυτό, θέλω να κοιτάξω πίσω στο πρώτο φοιτητικό έτος μου, τότε που ίδρυσα την επιχείρηση» λέει η Jess Ekstrom.

Όπως εξηγεί έχει μάθει πάρα πολλά. Και συνεχίζει να μαθαίνει. Ωστόσο, σημειώνει τα 5 σημαντικότερα πράγματα που έχει διδαχτεί, μέσα στα 5 χρόνια που κινείται επιχειρηματικά.

1- Χρησιμοποίησε τους πόρους σου

Η νεαρή επιχειρηματίας, όπως τονίζει, ξεκίνησε την επιχείρηση της με λίγα χρήματα που είχε βγάλει από την πρακτική της στη Disney, ένα έτος πριν. «Ποτέ δεν ζήτησα επενδυτές, ούτε σκέφτηκα τη χρηματοδότηση που δεν είχα», λέει. Πάρτε ότι έχετε μπροστά σας και ξεκινήστε. Ενώ παράλληλα, χρησιμοποιείστε όλες τις δεξιότητες που γνωρίζετε.

2- Φροντίστε τους ανθρώπους σας

«Σκεφτόμουν ότι οι σπουδαίοι επιχειρηματίες, είναι πετυχημένοι επειδή είναι πολύ έξυπνοι και δουλεύουν σκληρά. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει ένα ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο: η ομάδα σας» σημειώνει η Ekstrom. Όπως λέει η ίδια, η επιχείρηση της δεν θα έφτανε εκεί που είναι, χωρίς την ομάδα της. Αυτό που προσπαθεί, είναι να εξασφαλίζει στους συνεργάτες τις όλα τα απαραίτητα εργαλεία έτσι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Για να γίνεις μεγάλος ηγέτης δεν χρειάζεται να έχεις μόνο καινοτόμες ιδέες. Πρέπει να δημιουργήσεις μια ομάδα που να έχει καινοτόμες ιδέες.

3- Φυσική παρουσία

Εδώ είναι κάτι πολύ σημαντικό. Βλέποντας τη διαδρομή της, η νεαρή επιχειρηματίας μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να έχεις φυσική παρουσία κάπου και να συναντάς ανθρώπους. Είναι εύκολο να κλειστείς στο σπίτι και να δουλεύεις από ένα laptop. Αλλά αυτό δεν θα σε πάει μπροστά. Μια φορά, ζητήθηκε από την Ekstrom να μιλήσει σε μια διάσκεψη στο Raleigh. Ήταν πολύ απασχολημένη αλλά τελικά αποφάσισε να πάει. Ο άλλος ομιλητής σε εκείνο το event ήταν ο Jeff Hoffman, συνιδρυτής του Priceline.com. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο ίδιος είναι μέντορας και καλός φίλος της. Πρέπει λοιπόν να είστε εκεί, όταν σας παρουσιαστούν οι ευκαιρίες.

4- Όταν πέσετε, κάντε το κομμάτι του χορού σας

Όταν πέσετε, απλά κάντε το μέρος της ιστορίας σας. Οι αποτυχίες, δεν πρέπει να λειτουργούν ως κόκκινο φανάρι ή ως τοίχος με τούβλα μπροστά σας. Πρέπει να είναι το πάτημα για να πάτε στο επόμενο στάδιο. Πολλές φορές, οι άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει την αποτυχία, δεν λαμβάνουν τολμηρές αποφάσεις, με τον φόβο ότι θα χαλάσουν την «τελειότητα» τους. Μένουν στάσιμοι. Κινούνται μόνο στα ασφαλή μέρη. Αλλά στα ασφαλή μέρη, δεν γεννιέται η ανάπτυξη.

5- Να θυμάστε γιατί ξεκινήσατε

Το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Όπως εξηγεί η νεαρή επιχειρηματίας, όλη η διαδρομή θα είναι δύσκολη. Αλλά τι κάνει η ίδια; Όταν τα πράγματα ζορίζουν, ανοίγει όλα εκείνα τα γράμματα και τις φωτογραφίες που έχει λάβει από παιδιά σε νοσοκομεία. Θυμάται το λόγο για τον οποίο ξεκίνησε. Η επιτυχία, όπως λέει, είναι ξεχωριστή για τον κάθε άνθρωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =