αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 5 καλύτερα sites για να τσεκάρεις την ταχύτητα του ίντερνετ σου

Τα 5 καλύτερα sites για να τσεκάρεις την ταχύτητα του ίντερνετ σου

Στις μέρες μας, η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι το βασικότερο ζητούμενο. Για την ακρίβεια είναι τόσο σημαντικό που ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει το γρήγορο internet ως θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών.

Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της ταχύτητας λήψης που ισχυρίζεται ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ότι προσφέρει και της πραγματικής ταχύτητας που λαμβάνει ο χρήστης στην πράξη. Τις περισσότερες φορές βέβαια είναι δύσκολο να ανακαλύψετε αυτή τη διαφορά.

Αν όμως έχετε αμφιβολίες σχετικά με την ταχύτητα του διαδικτύου σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ορισμένους ιστότοπους που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας.

5 καλύτερα site για να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας

  1. Speedtest.Net

Το Speedtest της Ookla, είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα όπου μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet της ευρυζωνικής σύνδεσης σας. Επιπλέον οι εφαρμογές της για Android και iOS συσκευές, έρχονται τώρα με μια ενσωματωμένη δωρεάν υπηρεσία VPN Speedtest.

  1. Fast.com

Το Fast.com είναι μια δωρεάν εφαρμογή ελέγχου ταχύτητας δικτύου, που αναπτύχθηκε από το Netflix. Μη σας ξεγελά ωστόσο το μινιμαλιστικό UI της, αφού προσφέρει επιπλέον σημαντικές υπηρεσίες, όπως το να υπολογίζει το  unloading latency, που είναι η καθυστέρηση μεταφοράς όταν οι χρήστες στο LAN σας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

  1. Google Stadia Speed Test

Εάν ψάχνετε ένα αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας λήψης, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε το Google Stadia Speed Test. Η φιλόδοξη υπηρεσία gaming της Google απαιτεί μια εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο internet για ροή παιχνιδιών σε 4K. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google έχει δημιουργήσει αυτό το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να γνωρίζουν εάν η σύνδεσή τους στο διαδίκτυο είναι αρκετά ικανοποιητική για gaming.

  1. Xfinity Speed Test

Για τους χρήστες του Xfinity, η Comcast προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο για να ελέγχουν την ταχύτητα του Διαδικτύου τόσο στον υπολογιστή, όσο και στις φορητές συσκευές. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους χρήστες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

  1. Verizon Speed Test

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Verizon, με έδρα τις ΗΠΑ, έχει επίσης δημιουργήσει ένα εργαλείο ελέγχου ταχύτητας για τους χρήστες της υπηρεσίας Fios. Ωστόσο, άλλοι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να ελέγξουν την ταχύτητα της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας της Verizon από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ένα πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες είναι ότι η εταιρεία έχει θέσει περιορισμούς με βάση την τοποθεσία σε αυτό.

Πηγή: secnews.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =