αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βήματα που δεν πρέπει να παραλείψεις στον δρόμο προς την κορυφή (και ούτε να τα αγνοήσεις όταν φτάσεις εκεί)

Τα 5 βήματα που δεν πρέπει να παραλείψεις στον δρόμο προς την κορυφή (και ούτε να τα αγνοήσεις όταν φτάσεις εκεί)

Βλέποντας τα πράγματα από απόσταση, η επιτυχία μπορεί να μοιάζει με έναν προορισμό-στόχο, ένα μέρος όπως ένα πολυτελές γραφείο, ένα ωραίο ξενοδοχείο ή ένα εντυπωσιακό σπίτι. Και μόλις φτάσετε εκεί, όλα είναι τέλεια, σωστά;

Όσοι όμως έχουν ήδη φτάσει σε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν επιτυχία, ξέρουν ότι μπορεί να είναι κάτι λίγο πιο ρευστό και εφήμερο. Η επιτυχία είναι μια συνεχής διαδικασία, όχι ένας τελικός προορισμός. Το success.com παραθέτει μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 5 βήματα που δεν πρέπει να παραλείψεις στον δρόμο προς την κορυφή. Και ούτε να τα αγνοήσεις όταν φτάσεις εκεί. Για να κάνεις την επιτυχία σου να διαρκέσει περισσότερο.

1# Βρες με τι είσαι παθιασμένος. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό με διαλογισμό ή κάνοντας μια συνεχή αναζήτηση οράματος. Μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές ή να μισθώσετε έναν σύμβουλο. Μπορείτε να πέσετε σε αυτό κατά λάθος. Ό, τι κι αν κάνετε, πρέπει να το βρείτε και να το βρίσκετε ξανά και ξανά. Δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μια φορά. Πρέπει να αναζητάς συνεχώς αυτό ή αυτά με τα οποία είσαι παθιασμένος. Στην πορεία είναι πιθανό να προκύψουν και νέα πράγματα που θα σου τραβήξουν την προσοχή.

2# Βοήθα τους άλλους. Πραγματικά, η εξυπηρέτηση άλλων – των πελατών, των υπαλλήλων, των θαυμαστών σας, των άπορων – είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, γιατί ανεξάρτητα από το τι άλλο συμβαίνει, αν το κάνετε αυτό, θα βρείτε μια ειρήνη μέσα σας που δεν μπορεί να συγκρίνει κανένα υλικό αγαθό.

3# Συνέχισε στα δύσκολα. Όχι κάθε μέρα δεν είναι καλή μέρα, και όχι κάθε έτος δεν είναι καλή χρονιά. Τι μπορείτε να μάθετε από αυτές τις αποτυχίες και πώς μπορείτε να συνεχίσετε να προχωράτε ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει; Το να είσαι επίμονος και πιστός στο όραμα σου είναι το κλειδί. Εάν πιστεύετε ότι κάνετε κάτι σημαντικό και γνωρίζετε ότι βοηθά τους άλλους, τότε… συνεχίστε.

4# Φρόντισε τον εαυτό σου. Φροντίστε τον εαυτό σας και αφήστε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ανακάμψει για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δύναμη και την ενέργεια για να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε. Είναι μια διαδικασία που γίνεται ξανά και ξανά. Φρόντισε να μην αδειάζεις εντελώς από ενέργεια.

5# Γιόρτασε την επιτυχία σου και μοιράσου την με τους άλλους. «Κάθε φορά που μοιράζεστε την επιτυχία σας και τα αποτελέσματα της με άλλους, φυτεύετε σπόρους για μελλοντική επιτυχία. Επειδή η επιτυχία δεν είναι κάτι που γίνεται μια φορά», σημειώνει το Success.com. Θα περάσεις καλές και κακές περιόδους. Και με την βοήθεια τον άλλων θα καταφέρεις να πας πιο μακριά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =