αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βήματα που δεν πρέπει να παραβλέψεις, στον δρόμο προς την επιτυχία

Τα 5 βήματα που δεν πρέπει να παραβλέψεις, στον δρόμο προς την επιτυχία

Βλέποντας τα πράγματα απόσταση, η επιτυχία μπορεί να φαίνεται σαν ένας προορισμός-στόχος, ένας χώρος σαν ένα ωραίο γραφείο, ένα ωραίο ξενοδοχείο ή μια εντυπωσιακή βίλα. Και μόλις φτάσετε τελικά, όλα θα είναι τέλεια, έτσι;

Όσοι έχουν ήδη φτάσει σε αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν επιτυχία, ξέρουν ότι η επιτυχία είναι τελικά κάτι πιο εφήμερο. Και κάποιες φορές, δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο φαντάζεσαι. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία είναι μια συνεχής διαδικασία, όχι ένας τελικός προορισμός. Η διαδικασία είναι αυτή που θα σε κάνει χαρούμενο κάθε ημέρα, και τελικά πετυχημένο.

Το success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 5 βήματα που δεν πρέπει να παραβλέψεις στον δρόμο προς την επιτυχία. ‘Η να τα αγνοήσεις όταν φτάσεις εκεί.

1# Βρες το πάθος σου και αξιοποίησε το. Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο θα το βρεις. Μέσα από ένα χόμπι, τυχαία, ή μέσα από τις συμβουλές κάποιου άλλου. Ο Steve Jobs έλεγε ότι για να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και αφού το βρεις, χρειάζεται να εξασκείς το πάθος σου συνεχώς.

2# Προσφορά. Είναι ίσως η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Το να προσφέρεις σε άλλους. Στους πελάτες, στους εργαζομένους σου ή σε άπορους ανθρώπους. Θα σε κάνει χαρούμενο και θα σου δώσει ώθηση για την συνέχεια.

3# Συνέχισε, ακόμα και στα δύσκολα. Όχι, δεν θα είναι κάθε ημέρα μια καλή ημέρα. Το ζητούμενο είναι να μην τα παρατάς και να παίρνεις τα χρήσιμα μαθήματα από τις δυσκολίες ή τις αποτυχίες που προκύπτουν. Και να συνεχίζεις να βαδίζεις ως τον τελικό στόχο σου.

4# Φρόντισε τον εαυτό σου. Τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν προσέχεις πρώτα από όλα την υγεία σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα φθαρείς σωματικά και ψυχολογικά. Και φυσικά δεν θα είσαι παραγωγικός στην δουλειά σου.

5# Γιόρτασε τις νίκες σου και μοιράσου τες με τους άλλους. Είναι σημαντικό να γιορτάζεις τις νίκες σου κατά την διάρκεια της διαδρομής. Για να πάρεις την απαραίτητη ενέργεια. Μην ξεχνάς επίσης να διαμοιράζεσαι τις νίκες σου. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να «φυτεύεις» σπόρους, που θα βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους να φτάσουν στην επιτυχία. Το πως έφτασες εσύ στην επιτυχία, μπορεί να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =