αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 soft skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας

Τα 4 soft skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι στην σύγχρονη αγορά εργασίας δεν αρκεί ένα πτυχίο για να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Και μάλλον δεν έχουν άδικο. Πλέον πτυχία έχουν σχεδόν όλοι.

Αυτό που μπορεί όμως να σου δώσει ένα προβάδισμα, είναι τα λεγόμενα soft skills. Με απλά λόγια πρόκειται για δεξιότητες οι οποίες δεν αφορούν μόνο κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα. Αλλά είναι χρήσιμες σε διάφορες θέσεις εργασίας. Τέτοια skills αναζητούν πολλές εταιρίες. Και θέλουν να έχουν στο εσωτερικό τους ανθρώπους με τέτοιες δεξιότητες.

Δες λοιπόν 4 soft skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο. Πόσα από αυτά έχεις;

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Απλά πράγματα. Οι εταιρίες σίγουρα θέλουν έναν άνθρωπο που να μπορεί να εκφράζεται σωστά στον εργασιακό χώρο, είτε πρόκειται να στείλει ένα επαγγελματικό email σε έναν πελάτη, είτε να γράψει ένα report στον προϊστάμενο του, είτε να κάνει μία σύντομη παρουσίαση, ακόμα και να μπορεί απλά να εξηγήσει κάτι σε έναν συνάδελφο ή στο μέλος της ομάδας του. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες δεν ζητούνται από τις εταιρείες μόνο για θέματα απόδοσης και επίτευξης αποτελεσμάτων. Ζητούνται και για την εύρυθμη λειτουργία καθώς επίσης και για την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των μελών στον εργασιακό χώρο.

Ομαδικό Πνεύμα 

Οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους που να μπορούν να λειτουργούν ομαδικά και να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα κι αν η θέση εργασίας δεν απαιτεί απαραίτητα συνεργασία, σίγουρα η καθημερινότητα στον εργασιακό χώρο απαιτεί συναναστροφή και επικοινωνία με τους συναδέλφους, επίτευξη κοινών στόχων, χρονοδιαγράμματα κλπ, κάτι που δεν θα μπορούσε να ευνοηθεί από ανθρώπους που δεν μπορούν να συνεργάζονται.

Προσαρμοστικότητα

Ζούμε σε μία εποχή που όλα αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες ψάχνουν ανθρώπους που αφενός μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα στις εκάστοτε αλλαγές, και αφετέρου έχουν το πάθος και τη θέληση να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να εξελίσσονται, ώστε όχι μόνο να δέχονται τις αλλαγές αλλά και να τις προκαλούν. Επειδή οι εργοδότες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη δεξιότητα, προσπαθήστε το βιογραφικό σας να φανερώνει τη διάθεση σας να εξελίσσεστε και να επιμορφώνεστε διαρκώς (πχ συμμετοχή σε σεμινάρια).

Επίλυση Προβλημάτων

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι σε μία συνέντευξη, καθώς η ερώτηση «Πως επιλύσατε ένα πρόβλημα» είναι αρκετά συνηθισμένη. Προσπαθήστε να βρείτε κάποια παραδείγματα και να εξηγήσετε τη προσέγγιση σας, το πώς εμπλέξατε άλλους στην επίλυση καθώς και τα αποτελέσματα (αν είναι μετρήσιμα, ακόμα καλύτερα).

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 3 =