αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 4 skills που έχουν οι καλύτεροι leaders»: Εξηγεί ένας CEO μετά από 14 χρόνια εμπειρίας

«Τα 4 skills που έχουν οι καλύτεροι leaders»: Εξηγεί ένας CEO μετά από 14 χρόνια εμπειρίας

Θέλεις λοιπόν να γίνεις ένας business leader, είτε αυτό σημαίνει να εμπνέεις έναν oλόκληρο Oργανισμό είτε να διαχειρίζεσαι μια μικρή ομάδα. Ξέρεις όμως τι χρειάζεσαι για να πετύχεις;

«Ως CEO μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων στον κόσμο, πέρασα πάνω από 14 χρόνια συνεργαζόμενος με ερευνητές και ειδικούς στο χώρο εργασίας για να εντοπίσω τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που προοδεύουν», λέει ο Gary Burnison σε άρθρο του στο CNBC.

Εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά σχεδόν30.000 ατόμων σε entry level, midlevel και C-suite, φτιάξαμε μερικά high-performance profiles που καθορίζουν τι χρειάζεται για να είναι κανείς εξαιρετικός σε καθένα από αυτά τα επίπεδα, λέει ο ίδιος.

Εδώ είναι τα 4 skills που πρέπει να έχει ένας leader:

Προσαρμοστικότητα: Να αισθάνεστε άνετα με απρόβλεπτες αλλαγές και διαφορετικές καταστάσεις. Να είστε σε θέση να προσαρμοστείτε στους περιορισμούς και να ανακάμψετε από τις αντιξοότητες.

Περιέργεια: Προσεγγίστε προβλήματα με καινοτόμους τρόπους. Δείτε διάφορα μοτίβα και κατανοώντας τον τρόπο σύνθεσης των πολύπλοκων πληροφοριών. Να έχετε την επιθυμία να επιτύχουμε μια βαθιά κατανόηση των πραγμάτων.

Προσανατολισμός στη λεπτομέρεια: Είναι σημαντική η κατανόηση των διαδικασιών και η σημασία της ακρίβειας.

Ανεση με το απρόβλεπτο: Να αισθάνεστε άνετα με την αβεβαιότητα και να είστε πρόθυμοι να λάβετε αποφάσεις και να κάνετε σχέδια, ακόμα κι αν δεν έχετε στα χέρια σας όλες τις πληροφορίες που θα θέλατε.

Ανάλογα με το level που είναι ένας leader, τα σημαντικά χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =