αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 ψέματα που λένε στον εαυτό τους οι «μέτριοι»

Τα 4 ψέματα που λένε στον εαυτό τους οι «μέτριοι»

Είναι μια από τις συμβουλές που δίνουν αρκετοί μεγάλοι επιχειρηματίες: Αν θέλεις να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει να ξεφύγεις από τον «μέσο όρο». Πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω.

Πως όμως καταλήγουν κάποιοι άνθρωποι να παγιδευτούν στην μετριότητα; Καταρχήν λένε κάποια ψέματα στον εαυτό τους, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com. Αν δεν τα ξεπεράσεις, τότε δεν θα καταφέρεις να φτάσεις στην επιτυχία.

Ψέμα Νο1: Τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε καλύτερα- Είναι αλήθεια ότι μπορεί να τύχουν δυσκολίες σε πολλούς ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να νιώθεις και αδικημένος. Όμως δεν κερδίζεις τίποτα με το να μένεις αδρανής σε μια κακή κατάσταση και απλά να γκρινιάζεις. Δες πως μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Σκέψου και κάτι ακόμα: Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου… δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Τότε μπορείς να πας μόνο προς τα πάνω. Και μια ευκαιρία ίσως είναι στην γωνία.

Ψέμα Νο2: Δεν είναι δικό μου λάθος- Το να κατηγορείς τους άλλους είναι σίγουρα ευκολότερο από το να δεις τις δικές σου ευθύνες μέσα σε μια αρνητική κατάσταση. Αλλά είναι επίσης αντιπαραγωγικό, και δεν σε αφήνει να εξελιχθείς. Είναι χρήσιμο να δεις τα λάθη σου, να προσπαθήσεις να βρεθείς σε καλή ψυχολογική κατάσταση και λαμβάνοντας τα χρήσιμα μαθήματα να πας προς τα μπροστά.

Ψέμα Νο3: Θα αλλάξω την κακή συνήθεια… αύριο- Το αύριο μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Είναι σαν τις δίαιτες που ξεκινούν «από Δευτέρα». Άλλαξε σήμερα μια κακή συνέχεια σου, και φρόντισε έτσι ώστε να κρατήσεις την αλλαγή σου για τουλάχιστον 66 ημέρες. Οι ερευνητές του University College London έχουν διαπιστώσει ότι είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία μιας νέας συνήθειας.

Ψέμα Νο4: Είμαι ηλικιακά μεγάλος- Είναι αλήθεια ότι στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα και τις startups, βλέπουμε να ξεχωρίζουν άνθρωποι που είναι συνήθως νεαρής ηλικίας. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να είσαι ενημερωμένος για τις νέες εξελίξεις στο πεδίο σου. Πάντα μπορείς να κάνεις το δικό σου άλμα προς την κορυφή. Φυσικά, όσο περνούν τα χρόνια είναι χρήσιμο να κρατάς το μυαλό και το σώμα σου φρέσκα. Ενώ ένα καλό δίκτυο επίσης βοηθάει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =