αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι top leader

Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι top leader

Αν θέλετε να βελτιώσετε τις ηγετικές σας ικανότητες, θυμηθείτε αυτό: Η ηγεσία είναι ένα ταξίδι, για αυτό απολαύστε τη διαδρομή. Και μόλις νομίζετε ότι έχετε φτάσει στην κορυφή του βουνού, κοιτάξτε επάνω: Θα βρείτε πάντα μια άλλη κορυφή για να αναρριχηθείτε. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το άρθρο του αμερικανικού Inc.com. Και όπως καταλάβατε έχει ως θέμα την ηγεσία.

Ενώ όλοι ψάχνουν τρόπους για να γίνουν καλοί leaders, το αμερικανικό site κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι κορυφαίος ηγέτης.

1# Ταπεινοφροσύνη. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι ταπεινοί. Γνωρίζουν ότι πρέπει να αφήνουν το «εγώ» τους στην άκρη. Και πάντως κοιτούν το πως να αναπτύξουν την εταιρίας τους. Θέλουν το καλό της ομάδας και δεν συμπεριφέρονται αλαζονικά.

2# Βγαίνει από τον δρόμο, για να απορροφήσει την σοφία των άλλων. Οι έξυπνοι ηγέτες εξελίσσονται συνεχώς απορροφώντας τη σοφία των άλλων, αναγνωρίζοντας ότι δεν τα γνωρίζουν όλα. Κάποιος είχε πει κάποτε: «Αν είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, είσαι σε λάθος δωμάτιο». Οι ηγέτες με νοοτροπία ανάπτυξης, πάνε από το ένα δωμάτιο στο άλλο, προσπαθώντας να λάβουν νέες γνώσεις από άλλους ανθρώπους.

3# Υπομονή. Βασικό στοιχείο για έναν leader. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα. Πρέπει να έχεις υπομονή. Έτσι η συμπεριφορά σου θα είναι πιο ορθολογική, και θα διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις που προκύπτουν.

4# Ακεραιότητα. Όπως λέει μια παροιμία, κάνε το σωστό ακόμα κι όταν κανείς δεν σε βλέπει. Κάνε αυτό που λέει η εσωτερική φωνή σου, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσεις μια επαγγελματική συνεργασία. Έτσι θα κερδίσεις την εκτίμηση των άλλων. Και σε βάθος χρόνου θα βγεις και εσύ κερδισμένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 15 =