αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 προβλήματα όταν εργάζεσαι από το σπίτι (όχι, δεν είναι πάντα τόσο… μαγικό)

Τα 4 προβλήματα όταν εργάζεσαι από το σπίτι (όχι, δεν είναι πάντα τόσο… μαγικό)

Είναι ένα μοντέλο που ακολουθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Πλέον αρκετοί είναι αυτοί που δεν πηγαίνουν σε ένα γραφείο κάθε πρωί για να εργαστούν. Μπορούν να το κάνουν από το σπίτι (ή κάποιο άλλο μέρος), με μόνο εργαλείο το laptop τους και ένα smartphone. Οι νέες τεχνολογίες άλλωστε έχουν κάνει τα δεδομένα πιο εύκολα. Αυτό το μοντέλο το βλέπουμε έντονα σε νέους επιχειρηματίες, freelancers, startuppers, αλλά και υπαλλήλους εταιριών. Αφού αρκετές εταιρίες δίνουν πλέον τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασία.

Μπορεί το να εργάζεσαι από το σπίτι να ακούγεται ως ένα… μαγικό σκηνικό. Και όντως έχει αρκετά θετικά. Τώρα όμως δε θα μιλήσουμε για αυτά. Θα δούμε τα αρνητικά. Όπως έχουμε ξανά πει, το It’s Possible λειτουργεί ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο εργασίας. Και να τι έχει διαπιστώσει:

1# Όταν είναι και άλλοι στο σπίτι… αρχίζουν τα δύσκολα. Το ότι είσαι σε ένα σπίτι, δεν σημαίνει ότι είσαι μόνος στο σπίτι. Μπορεί να είναι και άλλα άτομα (ειδικά αν μένεις με τους γονείς σου). Μπορεί να υπάρχουν ακόμα και κατοικίδια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν είναι πάντα κατάλληλο για εργασία. Άλλοι βλέπουν τηλεόραση, άλλοι μιλούν στο τηλέφωνο, άλλοι μαγειρεύουν ή κάνουν άλλες δραστηριότητες. Θέλεις να δουλεύεις κάπου εκεί μέσα;

2# Μη αποδοτικό mood. Το ότι ξυπνάς και αρχίζεις να δουλεύεις με τις πιτζάμες δεν είναι πάντα καλό. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Αρκετές φορές, συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Και μιλάς π.χ. διαφορετικά σε ένα επαγγελματικό τηλέφωνο όταν είσαι… ξαπλωμένος στον καναπές σου, σε σύγκριση με το όταν είσαι σε ένα γραφείο φορώντας επαγγελματικά ρούχα. Και όλο αυτό το «χαλαρό» κλίμα δεν σε αφήνει φυσικά να φτάσεις στο τοπ της απόδοσης σου. Ένα καλό tip εδώ, είναι τουλάχιστον να έχεις ένα κανονικό γραφείο μέσα στο σπίτι, όπου θα δουλεύεις. Όχι στον καναπέ, στο κρεββάτι ή στην κουζίνα.

3# Μοναξιά. Είναι επίσης μια παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσεις. Όταν πας σε έναν χώρο εργασίας, θέλοντας και μη, έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Και δημιουργείς ανθρώπινες σχέσεις. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι υπάρχει το ενδεχόμενο να αποξενωθείς. Διάλεξε μερικές ημέρες την εβδομάδα και πήγαινε να δουλέψεις σε έναν κοινώχρηστο χώρο ή σε ένα κατάλληλο cafe, με το laptop σου.

4# Μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις όλη την ημέρα (και την νύχτα). Όταν κάνεις βάρδια σε ένα γραφείο, κάποια στιγμή θα τελειώσεις και θα πας σπίτι. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι σου -ειδικά αν έχεις δικό σου project- μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις όλη την ημέρα. Αφού η δουλειά θα είναι αρκετή, και δεν θα υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, για να σταματήσεις μόλις αυτό παρέλθει. Είναι καλό να ορίζεις εξ αρχής το πόσες ώρες θα δουλεύεις. Ακόμα κι αν δεν βγει όλη η δουλειά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κλείσε το laptop. Κανείς δεν καταστράφηκε επαγγελματικά επειδή δεν ολοκλήρωσε ένα task μέσα σε μια ημέρα ή επειδή δεν ξύπνησε νωρίς ένα πρωί Σαββάτου για να εργαστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − ten =