αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 «μυστικά» για να έχεις πραγματική ελευθερία στην επιχείρηση που δημιούργησες

Τα 4 «μυστικά» για να έχεις πραγματική ελευθερία στην επιχείρηση που δημιούργησες

Είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν μια επιχείρηση: Για να είναι ελεύθεροι να εργαστούν όπως θέλουν, με τους δικούς τους «κανόνες». Στην πράξη όμως, συχνά τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Και καταλήγει η επιχείρηση να είναι μια «αλυσίδα» γύρω από το λαιμό μας.

Όχι, δεν φταίει η επιχείρηση για αυτό. Τις περισσότερες φορές φταίμε εμείς. Ο ιδρυτής έχει στα χέρια του την «ελευθερία». Αν αυτή χαθεί, είναι δική του ευθύνη. Ο ίδιος μπορεί να βρει και την λύση.

Ας απαντήσουμε όμως στο μεγάλο ερώτημα: Τελικά, πως μπορείς να είσαι πραγματικά ελεύθερος όταν έχεις τη δική σου επιχείρηση; Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 4 «μυστικά».

1# Εκπαίδευση: Η συνεχής εκπαίδευση της ομάδας πίσω από μια επιχείρηση είναι βασική. Όχι μόνο στο «τεχνικό κομμάτι». Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να ξέρουν την «καρδία» της επιχείρησης. Το γιατί κάνουν το κάθε τι. Εκπαίδευσε τους εργαζομένους σου να δρουν, χωρίς να χρειάζεται να είσαι πάνω από το κεφάλι τους. Θα φτάσεις έτσι σε ένα νέο επίπεδο ελευθερίας.

2# Προσωπικά οικονομικά: Το ότι η νέα εταιρία σου πάει καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις μεγάλες σπατάλες. Κράτα τα προσωπικά έξοδα σου σε χαμηλό επίπεδο. Έτσι δεν θα βρεθείς μπροστά στον… γκρεμό, εκεί που δεν το περιμένεις. Και θα έχεις ελευθερία για να δρας καλύτερα στο business κομμάτι.

3# Προτεραιότητες: Η λίστα των υποχρεώσεων δεν τελειώνει ποτέ όταν έχεις τη δική σου επιχείρηση. Και μπορεί να σε «καταπιεί». Βάλε τις σωστές προτεραιότητες. Ασχολήσου με τα πράγματα που μπορούν να ωφελήσουν πραγματικά την εταιρία σου, και αυτά που μπορούν να σου δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία.

4# Βάλε όρια: Ναι, πρέπει να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές». Μπορεί να νομίζεις ότι αν λες… «ναι σε όλα» είσαι ελεύθερος, όμως στην πραγματικότητα είσαι ελεύθερος όταν μπορείς να λες τα μεγάλα «όχι». Βάλε τα όρια σου στην στρατηγική που θα ακολουθήσεις. Επίσης, βάλε τα όρια σου στις ώρες που θα δουλεύεις. Είναι απαραίτητο να έχεις στιγμές στις οποίες δεν εργάζεσαι- και κανείς δεν μπορεί να σε ενοχλήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 8 =