αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 μεγάλα ψέμματα που λες στον εαυτό σου και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Τα 4 μεγάλα ψέμματα που λες στον εαυτό σου και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μείνεις αδρανής και να μην κάνεις κάτι. Αυτό είναι, άλλωστε, ένα φαινόμενο που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Πάντα φταίει το οικονομικό περιβάλλον, το «σύστημα», οι «άλλοι». Το αποτέλεσμα; Να κάθεσαι αδρανής, χωρίς να κάνεις τίποτα για να φτάσεις στην επαγγελματική (και όχι μόνο) επιτυχία. Θυμίζει λίγο τη χιουμοριστική ιστορία που λέει: Είναι δύο φίλοι σε μια καφετέρια. Ο ένας δεν έχει δουλειά και γκρινιάζει συνεχώς. «Ψάχνεις;» τον ρωτά ο άλλος. «Που να ψάξω; Αφού δεν υπάρχουν δουλειές», απαντά με μεγάλη σιγουριά ο άνεργος.

Μάλλον όμως αυτή δεν είναι η σωστή νοοτροπία, για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους. Το επιχειρηματικό Entrepreneur.com, αναλύει το πρόβλημα στη ρίζα του και παραθέτει τα 4 μεγάλα ψέμματα που λες στον εαυτό σου και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία.

1- Χρειάζομαι πτυχίο πανεπιστημίου για να πετύχω

Όχι, δεν χρειάζεσαι πτυχίο πανεπιστημίου για να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις, τα οποία δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου πτυχίου. Επίσης δεν χρειάζεσαι «χαρτί» για να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα παραδείγματα διάσημων επιχειρηματιών που δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τις σπουδές τους. Αυτά είναι λίγο- πολύ γνωστά.

2- Δεν έχω αρκετό χρόνο

Επίσης ένα μεγάλο ψέμα που λένε πολλοί. Από την άλλη, βλέπουμε πολλούς επιχειρηματίες να διαχειρίζονται μια ή περισσότερες επιχειρήσεις. Και να πηγαίνουν και διακοπές το καλοκαίρι. Όλα είναι θέμα θέλησης και οργάνωσης. Επίσης, αν έχεις χρόνο για να σερφάρεις στο Facebook ή να παίζεις videogames τα απογεύματα, ξανά σκέψου το. Μάλλον… έχεις περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις.

3- Είμαι μεγάλος ηλικιακά

Μπορεί πλέον οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, να ξεκινούν την επαγγελματική τους διαδρομή πολύ νωρίς. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά. Πάντα μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία, αρκεί να προσπαθήσεις. Υπάρχουν άλλωστε και περιπτώσεις επιχειρηματιών που έκαναν το μεγάλο «μπαμ» και δεν ήταν 20 χρονών.

4- Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσω

Όντως, αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι. Το πρώτο βήμα. Όχι τόσο στο πρακτικό κομμάτι. Όσο στο ψυχολογικό. Πολλοί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσεις κάτι. Είναι ένα μεγάλο ψέμα που λένε στον εαυτό τους. Μπορείς να ξεκινήσεις, αρκεί να το πάρεις απόφαση. «Αν έχεις μια καλή ιδέα, ξεκίνα σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις», έχει πει ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom. Κρατήστε τη συμβουλή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + four =