αρχικηVIRALΤα 4 μεγάλα λάθη που (πιθανόν) κάνεις όταν τρως στο γραφείο

Τα 4 μεγάλα λάθη που (πιθανόν) κάνεις όταν τρως στο γραφείο

Το να δουλεύεις ενώ τρως το μεσημεριανό σου στο γραφείο, σίγουρα σου φαίνεται παραγωγικό. Έτσι, σίγουρα γλυτώνεις και χρόνο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως μάλλον η πραγματικότητα διαφέρει, αφού πιο πιθανό είναι να αρρωστήσεις.

Αλήθεια, ποιος έχει χρόνο για να πάει έξω για μεσημεριανό; Λόγω των υποχρεώσεών μας, όλοι καταλήγουμε να τρώμε στο γραφείο Και μάλιστα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Ήξερες όμως, πως ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή, βάσει έρευνας, είναι κατά μέσο όρο 400 φορές πιο βρώμικο από ένα καπάκι τουαλέτας;

Αυτά τα βακτήρια και γενικά τα μικρόβια, μπορούν να σε αρρωστήσουν. Ειδικά αν εισέλθουν στο φαγητό σου. Αυτό δε σημαίνει πως απαραίτητα θα συμβεί. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός και να αποφύγεις τα 5 κλασσικότερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν τρώμε στο γραφείο, όπως τα παραθέτει το Fit Habits.

1 – Δεν Πλένεις Τα Χέρια Σου Πριν Φας

Πρόκειται για έναν από τους βασικότερους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθείς. Όχι μόνο πριν φας, αλλά γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού τα χέρια μας έρχονται συχνά σε επαφή με το πρόσωπο και γενικά με το σώμα μας. Γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζεις, αλλιώς τα βακτήρια που έχεις θα περάσουν στο φαγητό σου. Και από εκεί, στο εσωτερικό του οργανισμού σου.

2 – Δεν Καθαρίζεις Συχνά Το Γραφείο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το γραφείο σου; Δυστυχώς, τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω στο γραφείο μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν στο φαγητό σου. Γι’ αυτό, έχε πάντα στο συρτάρι σου καθαριστικά πανάκια χωρίς χημικά. Με αυτά, μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να καθαρίζεις το γραφείο σου.

3 – Δε Βάζεις Στο Ψυγείο Το Φαγητό

Είναι σημαντικό το φαγητό να μην είναι σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς έτσι ευνοείται η αναπαραγωγή μικροβίων. Προτίμησε το ψυγείο ή κάποιον κρύο χώρο. Αλλιώς, μέχρι να το φας, θα έχουν αυξηθεί τα μικρόβια σε βαθμό που θα μπορείς να πάθεις κάποια δηλητηρίαση.

4 – Ζεσταίνεις ό,τι Περίσσεψε Από Χθες

Όσο και αν βαριέσαι να πάρεις φαγητό ή να μαγειρέψεις, πρέπει, για λόγους προστασίας της υγείας σου, να πετάς ό,τι υπόλειμμα έχει μείνει από χθες. Αν, παρόλα αυτά, δεν έχεις άλλες επιλογές, πρέπει να τα ζεστάνεις στους 165 βαθμούς. Έτσι, βεβαιώνεσαι πως σκότωσες όλα τα μικρόβια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 5 =