αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 4 μαθήματα που πήρα μόλις παραιτήθηκα από την δουλειά μου χωρίς έτοιμη εναλλακτική»: Εξηγεί μία career coach

«Τα 4 μαθήματα που πήρα μόλις παραιτήθηκα από την δουλειά μου χωρίς έτοιμη εναλλακτική»: Εξηγεί μία career coach

«Πριν από μερικά χρόνια, παράτησα τη δουλειά μου χωρίς να έχω μια έτοιμη εναλλακτική». Κάπως έτσι ξεκινά να παραθέτει την ιστορία της η Angela Choi, η οποία σήμερα είναι Career Coach.

Όπως εξηγεί στο άρθρο της στο thoughtcatalog.com, αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση. Μάλιστα, επειδή φοβόταν την «μεγάλη έξοδο», είχε καταλήξει για αρκετό διάστημα να είναι σε μια δουλειά που μισεί. «Μόλις έφτανα στο γραφείο, μετρούσα αντίστροφα μέχρι τις 5 μ.μ. και η Παρασκευή έμοιαζε να μην έρχεται αρκετά γρήγορα. Συνέχισα σε αυτό το μονοπάτι για αρκετούς μήνες» θυμάται.

Τελικά, μετά από μία συζήτηση με την γιαγιά της, αποφάσισε να παραιτηθεί. «Με καθησύχασε ότι με τόσες πολλές ευκαιρίες εκεί έξω, θα έβρισκα κάτι σωστό για μένα. Όταν την άκουσα να το λέει αυτό, ένιωσα ότι μου είχε δοθεί άδεια να φύγω από τη δουλειά μου», λέει η Angela Choi αναφερόμενη σε εκείνη την κομβική στιγμή.

Και μετά; Η ίδια κοιτάζοντας προς τα πίσω, παραθέτει τα 4 μαθήματα που πήρε.

1# Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα ψυχικά. «Τις εβδομάδες πριν από την ημέρα που έδωσα την ειδοποίησή μου, ένιωθα μεγάλη πίεση στο κεφάλι μου και γενικά, ένιωθα σαν να κουβαλούσα βάρος που δεν ήταν δικό μου. Δεν ήταν διασκεδαστικό να είμαι εκεί γιατί ακόμα κι αν ήμουν σωματικά παρών, το μυαλό μου ήταν αλλού» θυμάται η ίδια. Ένιωθε την πίεση ότι «πρέπει» να μείνει στην δουλειά της, αλλά από την άλλη ήξερε ότι ήθελε να φύγει. «Μόλις πήρα την μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ, όλα τα σωματικά μου συμπτώματα εξαφανίστηκαν», λέει.

2# Το να κάνεις πράγματα που σε φοβίζουν, μπορεί να σε απελευθερώσει. Μόλις παραιτήθηκε από την δουλειά της, αμέσως η Angela Choi ένιωσε καλύτερα. Ήταν κομβικό ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον φόβο της. Όπως εξηγεί: «Ένιωθα πιο ανάλαφρη, τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα – ήταν προφανές ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση για εμένα. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να το γνώριζα αυτό αν δεν είχα παραιτηθεί – θα συνέχιζα να μένω στη δουλειά μου, παίζοντας τους φόβους μου για την αβεβαιότητα του αγνώστου. Σταματώντας, απελευθερώθηκα από μια κατάσταση που δεν με εξυπηρετούσε πλέον».

3# Για το μόνο πράγμα που μετάνιωσα, είναι ότι δεν το έκανα νωρίτερα. Κοιτώντας προς τα πίσω, η Angela Choi λέει ότι είναι καλύτερο να παραιτείσαι από μια δουλειά που δεν σου αρέσει. Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όπως λέει μάλιστα η ίδια, όταν θα φτάσει στο τέλος της ζωής της, σίγουρα δεν θα πει: ««Ω, πόσο θα ήθελα να είχα περάσει περισσότερο χρόνο σε δουλειές που δεν μου άρεσαν». Είναι καλύτερο να κάνεις το βήμα, ακόμα κι αν μοιάζει τρομακτικό.

4# Όσο περισσότερο αντιμετωπίζετε κατάματα τους φόβους σας, τόσο λιγότερο τρομακτικοί θα είναι. «Δεν νομίζω ότι οι φόβοι μας θα εξαφανιστούν ποτέ. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τους φόβους μας; Αντιμετωπίζοντας τους. Αν είχα μείνει στη δουλειά μου, θα συνέχιζα να φοβάμαι να εγκαταλείψω τη σταθερότητα που συνεπάγεται η εργασία πλήρους απασχόλησης. Μόνο μέσω της παραίτησης κατάλαβα πόσο μεγάλο μέρος αυτού του φόβου είχε δημιουργηθεί στο μυαλό μου», λέει. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποτε ο ιδρυτής του Zoom παραιτήθηκε από μια δουλειά με εξαψήφιο μισθό γιατί δεν ήταν χαρούμενος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 11 =