αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 4 λάθη που συχνά κάνουμε με την άδεια του καλοκαιριού

Τα 4 λάθη που συχνά κάνουμε με την άδεια του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Και οι άδειες έχουν ξεκινήσει. Ωστόσο, και αυτό θέλει την κατάλληλη οργάνωση. Η βρετανική Huffington Post εστιάζει στα 4 λάθη που συχνά κάνουμε με την καλοκαιρινή άδεια. Είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις.

1. Δεν παίρνουμε αρκετές ημέρες

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα σχετικής έρευνας το 2017 στη Βρετανία, η οποία κατέληγε ότι το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν εκμεταλλευόταν όλες τις ημέρες άδειας που είχε στη διάθεσή του, χάνοντας κατά μέσον όρο περίπου τέσσερις το έτος. Επίσης, το 69% δήλωσε ότι δεν πήρε δύο εβδομάδες συνεχόμενες, καθώς βέβαια ορισμένοι δεν μπορούν να φύγουν περισσότερο λόγω υποχρεώσεων στη δουλειά

2. Μήπως δουλεύεις ενώ είσαι σε άδεια;

Ιδίως μετά την υιοθέτηση της τηλεργασίας πολλοί είναι όσοι έχουν συνηθίσει να «τσεκάρουν» τα email τους, τις κλήσεις και γενικά να έχουν το νου τους στη δουλειά, παρότι βρίσκονται τυπικά σε άδεια.

3. Το αφήνουμε τελευταία στιγμή

Κάποιοι περιμένουν από τους μεγαλύτερους εργαζόμενους να πάρουν πρώτοι άδεια, άλλοι θέλουν να συγχρονίσουν την άδειά τους με φίλους και συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση, το να φτάνει κανείς τελευταία στιγμή για να κανονίσει την άδειά του, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υποχρεωθεί να πάρει τελικά ημέρες που δεν βολεύουν απόλυτα ή ακόμη και να μην πάρει καθόλου.

4. Αποφεύγουμε να πάρουμε άδεια όταν είμαστε καινούργιοι στη δουλειά

Εάν είναι κανείς νέος στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να θεωρεί ότι η άδεια είναι ένα δικαίωμα που θα πρέπει να αποκτήσει εν καιρώ. Ωστόσο, δικαίωμα άδειας έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ενημερώσετε για τα σχέδιά σας σχετικά με την άδεια νωρίς, ακόμη και με το που αναλάβετε τα καθήκοντά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − nine =