αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 κομμάτια της ζωής σου, που παίζουν ρόλο στο αν θα αναπτυχθεί η επιχείρηση σου

Τα 4 κομμάτια της ζωής σου, που παίζουν ρόλο στο αν θα αναπτυχθεί η επιχείρηση σου

Μια επιχείρηση δεν είναι μόνο αριθμοί, μάρκετινγκ, έσοδα και μετρήσεις. Δεν αρκούν μόνο αυτά για να φτάσει στην επιτυχία. Αυτό που συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, επηρεάζει άμεσα το project σου. Με απλά λόγια, η προσωπική σου ανάπτυξη παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχείρηση σου.

Μην ξεχνάς ότι μια επιχείρηση είναι οι άνθρωποι της. Το έχουμε δει αρκετές φορές και σε επίπεδο ιδρυτών. Πως θα ήταν το Facebook χωρίς τον Mark Zuckerberg. ‘Η πως θα ήταν η Amazon χωρίς τον Jeff Bezos. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν όχι μόνο να αναπτύξουν μερικά μεγάλα brands, αλλά να αναπτυχθούν και οι ίδιοι. Το αμερικανικό Entreprenuer.com παραθέτει 4 συγκεκριμένα κομμάτια της ζωής σου, που παίζουν ρόλο στο αν η επιχείρηση σου θα φτάσει στην επιτυχία.

1# Οι σκέψεις σου: Εμείς οι άνθρωποι είμαστε συναισθηματικά όντα. Τα συναισθήματα επηρεάζουν πολύ τις πράξεις μας. Όταν νιώθεις καλά, είσαι… ασταμάτητος. Όταν δεν νιώθεις καλά ψυχολογικά, θέλεις να κάτσεις όλη την ημέρα ξαπλωμένος και να βλέπεις Netflix. Υπάρχει κάτι σημαντικό εδώ. Συχνά, τα συναισθήματα μας επηρεάζονται από τις σκέψεις μας. Πέφτει η διάθεση σου επειδή σκέφτεσαι αρνητικά πράγματα. Φρόντισε να το αποφύγεις.

2# Ενέργεια: Το ενεργειακό επίπεδο σας, έχει άμεση επίδραση με αυτό που επιτυγχάνετε κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα και έτος. Με χαμηλή ενέργεια, δεν θα κάνετε πολλά. Όλοι μας το έχουμε βιώσει κάποτε. Από την άλλη, όταν νιώθεις γεμάτος ενέργεια, μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα, δουλεύοντας ατελείωτα. Στον μαραθώνιο της επιχειρηματικότητας χρειάζεται σωστή κατανομή δυνάμεων.

3# Κίνητρα: Είναι βασικό για να συνεχίσεις να «τρέχεις» στον μαραθώνιο που λέγαμε. Είναι βέβαια αρκετά εύκολο να βρεις λίγη έμπνευση στην εποχή μας. Μπορείς να δεις ένα βίντεο ή να ακούσεις ένα τραγούδι. Το να έχεις τα κίνητρα σου, βοηθά στο να αναπτύξεις την επιχείρηση σου.

4# Οι στόχοι: Ξεκίνησες την επιχείρηση σου για κάτι πιο μεγάλο από τα χρήματα. Για μια μεγαλύτερη αποστολή. Εντάξει, και φυσικά για να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. Είναι σημαντικό να κρατήσεις τους δικούς σου στόχους, και όχι αυτούς που θέλουν… οι άλλοι για εσένα. Όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη, δες τα κίνητρα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =