αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 όρια που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου

Τα 3 όρια που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου

Ας το παραδεχτούμε. Υπάρχει πάντα ένας άλλος στόχος στη λίστα μας που θέλουμε να επιτύχουμε, αφού τελειώσουμε τον τωρινό. Το να ολοκληρώνουμε τις καθημερινές μας λίστες (ή και όχι) και να καταπιανόμαστε με ό,τι η ζωή αποφασίσει να μας ρίξει στο δρόμο μας, μπορεί να μας κρατήσει εξαντλημένους και να ταλαντευόμαστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις όλη την ημέρα.

H ρύθμιση των ορίων είναι πολύ σημαντική.

Τα όρια μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζωή μας χωρίς να αναλάβουμε πολλές ευθύνες που αργότερα θα μπορούσαν να γίνουν βάρος και να μας φτάσουν σε ένα σημείο εξάντλησης. Επίσης μας βοηθούν να επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε χωρίς να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε ολόκληρο τον κόσμο γύρω μας.

Το αμερικανικό addicted2success.com λέει ότι πρέπει να βάλεις 3 συγκεκριμένα όρια στη ζωή σου.

Η δύναμη του να λες «όχι, ευχαριστώ»

Είναι ίσως απογοητευτικό να λες «όχι» στους ανθρώπους. Μπορεί όντως να θέλεις να βοηθήσεις, αλλά δεν μπορείς να είσαι πάντα εκεί για αυτούς. Μερικές φορές θα χρειαστεί να πείτε «όχι» για να συνεχίσετε να αναπτύσεστε ως άτομο.

«Όχι, ευχαριστώ». Αυτή είναι μια φράση που μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις όρια. Επίσης, δεν απαιτεί καμία επιπλέον εξήγηση, καθώς είναι μια απάντηση από μόνη της. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Και εδώ είναι μια τακτική για να γίνεις καλός σε αυτό.

Σαφήνεια των Στόχων σου

Είναι πολύ εύκολο να προχωρήσετε από το ένα έργο στο άλλο χωρίς το σωστό όραμα που συνδέεται με τους στόχους. Το να είστε σαφείς, σας εξοικονομεί χρόνο από το να κάνετε αυτό που δεν θέλετε- και να συνεχίσετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι πελάτες, οι επιχειρηματικοί εταίροι, οι φίλοι ή η οικογένεια μπορεί να σας ζητήσουν να κάνετε κάτι και αν είναι εντελώς έξω από το πεδίο σας. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε μόνο και μόνο επειδή το ζήτησε κάποιος που εκτιμάτε στη ζωή σας. Αλλά: Ακριβώς επειδή κάποιος θέλει να κάνετε κάτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε.

Το να έχετε τους στόχους σας στο πίσω μέρος του μυαλού σας, θα σας βοηθήσει όταν προκύπτουν τυχαίες ερωτήσεις από τους ανθρώπους στη ζωή σας. Αυτοί οι στόχοι θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ευθυγραμμισμένοι σε ό,τι πρέπει να κάνετε.

Γίνε ο ισχυρότερος συνήγορος σου

Το να υποστηρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να επιλέγεις αυτό που λειτουργεί για σένα και όχι για κάποιον άλλο. Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι, αν αυτό θα σας βάλει σε κατάσταση άγχους.

Να είστε ΟΚ με το να νιώθετε άβολα —  αφήστε τους ανθρώπους να χειριστούν το «όχι» σας. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να νιώθετε ότι οι άλλοι έχουν περισσότερο έλεγχο. Δεν είναι δικό σας άγχος για να το αντέξετε, γι’ αυτό μην επιτρέψετε στους άλλους να σας ελέγξουν για χιλιοστή φορά. Πρέπει να φτιάξετε και τη δική σας ζωή. Το να είμαστε συνήγοροι του εαυτού μας δεν πρόκειται να συμβεί σε μια μέρα. Θα χρειαστεί δουλειά, δύναμη, συνέπεια, εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και αυτογνωσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 1 =