αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στοιχεία που κοιτά ο Warren Buffett σε έναν εργαζόμενο

Τα 3 στοιχεία που κοιτά ο Warren Buffett σε έναν εργαζόμενο

Εντάξει, πλέον ο Warren Buffett δεν ασχολείται με διαδικαστικά θέματα μέσα στις επιχειρήσεις του. Αντί να παίρνει συνεντεύξεις ή να μανατζάρει ομάδες, είναι εκεί για να βλέπει την «μεγάλη εικόνα» και να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις. Ενώ καταναλώνει το 80% του χρόνου του διαβάζοντας.

Κι όμως, κάποτε ο διάσημος επενδυτής, έψαχνε ο ίδιους τους κατάλληλους εργαζομένους για να στελεχώσει τις εταιρίες του. Ποια είναι τα στοιχεία που κοιτά σε έναν εργαζόμενο; Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε πει ότι στέκεται σε 3 συγκεκριμένα πράγματα.

«Κοιτάς για 3 πράγματα: Για νοημοσύνη, ενέργεια και ακεραιότητα», είχε αποκαλύψει ο Warren Buffett.

Μάλιστα, από τα 3 χαρακτηριστικά, ο Buffett εκτιμά ότι το πιο σημαντικό για να καλλιεργήσεις είναι η ακεραιότητα. Όπως σημειώνει, κάθε φοιτητής επιχειρήσεων έχει την απαιτούμενη νοημοσύνη και ενέργεια. Αλλά η ακεραιότητα είναι κάτι που δεν υπάρχει σίγουρα στο DNA σου.

Η ακεραιότητα -περιλαμβάνοντας την ειλικρίνεια και την ηθική- μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. «Ένας φοιτητής μπορεί να αποφασίσει τι είδους άτομο πρόκειται να είναι στα εξήντα. Αν δεν έχει ακεραιότητα τώρα, δεν θα έχει ποτέ», λέει ο Buffett.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =