αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στάδια της αποτυχίας στην δουλειά και στην ζωή (Εικόνα)

Τα 3 στάδια της αποτυχίας στην δουλειά και στην ζωή (Εικόνα)

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή, είναι το να καταλάβουμε πότε πρέπει να παραιτηθούμε και να «αλλάξουμε σελίδα». Από την μια πλευρά, η επιμονή είναι σίγουρα ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στην κορυφή στο πεδίο τους, πέρασαν δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο δεν τα παράτησαν, και τελικά έφτασαν στον στόχο τους.

Από την άλλη μεριά, πολλοί λένε ότι το «never give up» είναι μια κακή συμβουλή. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραιτούνται συνεχώς. Αν κάτι δεν λειτουργεί, τότε οι έξυπνοι άνθρωποι δεν το επαναλαμβάνουν συνεχώς. Αναθεωρούν. Ρυθμίζουν. Κάνουν pivot. Προχωρούν μπροστά. Όπως λέει μια παροιμία: «Παραφροσύνη είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».

Η ζωή απαιτεί και τις δύο στρατηγικές. Μερικές φορές χρειάζεται να δείξεις επιμονή και να διπλασιάσεις τις προσπάθειές σου. Μερικές άλλες φορές πρέπει να εγκαταλείψεις τα πράγματα που δεν λειτουργούν και να δοκιμάσεις κάτι νέο.Αλλά το ερώτημα παραμένει: Τελικά, πότε πρέπει να παραιτείσαι; Πως, δηλαδή, θα ξέρεις ότι ο τρόπος σου απέτυχε; Την απάντηση δίνει η παρακάτω εικόνα. Είναι τα 3 στάδια της αποτυχίας.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1466783845_1.jpg

1# Failure of Tactics: Έχει να κάνει με το ΠΩΣ κάνεις κάτι. Ακόμα κι αν έχεις ένα καλό σχέδιο και όραμα, η εκτέλεση σου δεν είναι σωστή. Και αυτό δεν σε αφήνει να φτάσεις στον στόχο σου.

2# Failure of Strategy: Σχετίζεται με το ΤΙ κάνεις. Το σενάριο αυτό εμφανίζεται όταν ακολουθείς μια συνολική στρατηγική που δεν σου φέρνει τα αποτελέσματα που θέλεις. Ακόμα κι αν οι βαθύτερες προθέσεις σου είναι καλές.

3# Failure of Vision: Έχει να κάνει με το ΓΙΑΤΙ κάνεις κάτι. Είναι τότε που δεν έχεις μια σαφή κατεύθυνση, ακολουθείς ένα όραμα που σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, ή γενικότερα δεν ξέρεις το «γιατί» κάνεις τις εκάστοτε κινήσεις σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =