αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή σου

Τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή σου

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα της κρίσης: Συχνά βλέπουμε, δηλαδή, ανθρώπους που δεν είναι χαρούμενοι με την δουλειά που κάνουν, γκρινιάζουν, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν εκεί. Ξυπνούν κάθε πρωί και πάνε στην δουλειά που δεν τους αρέσει. Είτε γιατί έχουν άμεση οικονομική ανάγκη, είτε γιατί τους φοβίζει το «άγνωστο» μιας αλλαγής. Αντίστοιχες περιπτώσεις βλέπουμε φυσικά και σε ότι έχει να κάνει με την προσωπική ζωή κάποιον.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως όταν έχεις φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, πρέπει να κάνεις το μεγάλο άλμα. Και να αλλάξεις σελίδα. Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έφτασε η ώρα για μια αλλαγή στην ζωή σου; Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, αλλά υπάρχουν 3 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι μάλλον σε αυτή την μίζερη κατάσταση.

1# Θέλεις να είσαι οπουδήποτε αλλού. Αν νιώθεις ότι… δεν σε χωρά ο χώρος στην δουλειά, δεν είναι καλό σημάδι. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στην κατάσταση που περιγράφουμε παραπάνω, προτιμούν να είναι οπουδήποτε αλλού, παρά να είναι στην δουλειά τους. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στο αντίστοιχο πρόβλημα στην προσωπική ζωή.

2# Δεν είναι το όνειρο σου. Οι περισσότεροι έχουν ένα μεγάλο όνειρο στην ζωή τους. ‘Η περισσότερα. Αν η τωρινή σου κατάσταση δεν είναι μέρος αυτού του ονείρου, προβληματίσου. Ίσως πρέπει να κάνεις την αλλαγή που λέγαμε.

3# Έχεις περισσότερους frenemies, παρά φίλους. Οι frenemies είναι αυτό που λέει η λέξη. Εχθροί που παρουσιάζονται ως φίλοι. Αν έχεις πολλούς τέτοιους μέσα στον εργασιακό σου χώρο, ξεκίνα να σκέφτεσαι το επόμενο βήμα. Το περιβάλλον είναι πολύ τοξικό για εσένα.

TIPS: Ωραία όλα αυτά, αλλά πρακτικά τι μπορεί να κάνει κάποιος για να προχωρήσει στην μεγάλη αλλαγή; Τρία βασικά βήματα. Είναι καλό να ξεκινήσεις να βάζεις στην άκρη χρήματα, για περίπου 6 μήνες πριν το «άλμα». Ίσως σου χρειαστούν, αφού οι επιλογές που θα κάνεις μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να αποδόσουν οικονομικά. Βάλε ένα συγκεκριμένο στόχο και φτιάξε ένα πλάνο για το πως θα τον πετύχεις. Και φυσικά δράσε όσο πιο σύντομα μπορείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =