αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις… την λάθος επιχείρηση

Τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις… την λάθος επιχείρηση

Νομίζεις ότι έχεις βρει την καλή ιδέα που «κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί». Και είσαι έτοιμος να την κάνεις πράξη. Να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση. Ενώ όλο αυτό δεν είναι κακό, υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο που αξίζει να δούμε: Περίπου 8 στις 10 νέες καινοτόμες επιχειρήσεις, τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ γρήγορα. Το συμπέρασμα: Αρκετοί άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις και όρεξη για δουλειά, επιλέγουν να ξεκινήσουν μια λάθος επιχείρηση.

ΟΚ, αλλά για να διαπιστώσεις ότι μια ιδέα είναι λάθος πρέπει να την τεστάρεις, θα πει κάποιος. Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν κάποια βασικά σημάδια που δείχνουν ότι η επιχείρηση που σχεδιάζεις να ξεκινήσεις, είναι μάλλον λάθος. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 3 τέτοια σημάδια. Μήπως έχεις δει κάποια από αυτά;

1# Δεν είσαι παθιασμένος: Είναι ένα βασικό στοιχείο για έναν νέο επιχειρηματία. Αν δεν είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου, μάλλον δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια στην διαδρομή. Και θα είναι πολλά.

2# Δεν λύνει ένα πρόβλημα: Ακόμα κι αν είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου, αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να… ξετρελαθούν και οι άλλοι. Πως; Πρέπει να λύνεις ένα πρόβλημα στις ζωές των ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να είναι μια ριζοσπαστική καινοτομία. Αρκεί να λύνεις ένα πρόβλημα. Έτσι ώστε οι άλλοι να πληρώσουν για αυτό που παρέχεις.

3# Η ιδέα σου δεν ενθουσιάζει κανένα: Αν έχεις ξεκινήσει να παρουσιάζεις την ιδέα σου σε διάφορους ανθρώπους και το feedback Που λαμβάνεις είναι αρνητικό ή χλιαρό, τότε ίσως η ιδέα σου δεν είναι και τόσο τρομερή. Αν ακόμα και οι υποψήφιοι πελάτες σου δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για αυτό που θες να φτιάξεις, πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο για να λανσάρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =