αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε ιδρυτής, πριν το scale up ενός project

Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε ιδρυτής, πριν το scale up ενός project

Όλοι οι ιδρυτές επιχειρήσεων θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρηση τους. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των ιδιοκτητών μπορεί να μην δει ποτέ αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Και η διαφορά μεταξύ αυτών που κάνουν και αυτών που δεν τα καταφέρνουν, συνοψίζονται σε τρία πράγματα. Εάν μπορείτε να κάνετε αυτά τα τρία πράγματα καλά, ο ουρανός είναι το όριο» σημειώνει το inc.com.

Εδώ είναι λοιπόν οι κινήσεις που πρέπει να κάνει κάθε ιδρυτής, πριν το scale up.

Σαφήνεια

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αποσπώνται η προσοχή τους και να ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά τους σε πράγματα που δεν κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην επιχείρησή τους. Ίσως κυκλοφόρησε ένα ή δύο προϊόντα που δεν έπιασαν τη βάση των πελατών σας. Ίσως επενδύσατε χρήματα σε μια διαφημιστική καμπάνια που στοχεύει σε λάθος δημογραφικά στοιχεία. Ή ίσως δεν έχετε καταφέρει να κρατήσετε τους τρέχοντες πελάτες σας ευχαριστημένους και αφοσιωμένους. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο λόγος είναι σχεδόν πάντα ότι δεν έχετε σαφήνεια στην κατανόηση με ποιον συνεργάζεστε. Εάν θέλετε να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας και να το κάνετε με επιτυχία, πρέπει να είστε ξεκάθαροι σε ποιον στοχεύετε και γιατί. Πρέπει να κατανοήσετε τα κίνητρα και τους φόβους τους και τι τους ωθεί να σηκωθούν το πρωί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της συνομιλίας με τους πελάτες σας, της παρακολούθησης και της συμμετοχής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ερευνών και των συνεντεύξεων πελατών.

Εστίαση

Έχει σημασία που ξοδεύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας είναι σημαντικό. Το να παρασυρθείτε από μικρά έργα ή να σβήσετε πυρκαγιές από άλλα άτομα στην ομάδα σας θα σας απομακρύνει πολύ περισσότερο από τον στόχο σας. Σκεφτείτε κάθε εργασία που αναλαμβάνετε και σταματήστε για μια στιγμή για να σκεφτείτε τον αντίκτυπο που θα έχει η εκτέλεση αυτής της εργασίας σήμερα στον τελικό σας στόχο. Εάν δεν βλέπετε τον εαυτό σας να προχωράει, αναθέστε το σε κάποιον άλλο και επιλέξτε μια εργασία που θα σας φέρει πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού.

Εκτέλεση

Μια άλλη δεξιότητα που είναι πολύ σημαντική για να μπορέσετε να κλιμακώσετε μια επιχείρηση είναι το πόσο καλά μπορείτε ή δεν μπορείτε να εκτελέσετε ένα σχέδιο. Όταν έχετε σαφήνεια και εστίαση, γίνεται πολύ πιο εύκολο να σχεδιάσετε ένα game plan σχετικά με το πώς θέλετε να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας. Φανταστείτε αντί να έχετε ένα σχέδιο 20 σημείων, να έχετε τρία βασικά σημεία στα οποία θέλετε να εστιάσετε για την επόμενη χρονιά. Γίνεται απείρως πιο εύκολο να το ακολουθήσεις. Αλλά αν δεν μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το σχέδιο, η επιχείρησή σας θα παραμείνει στάσιμη. Το να κρατάτε τον εαυτό σας και την ομάδα σας υπεύθυνους για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας είναι το τελευταίο κομμάτι για να είστε έτοιμοι για scale up και να αναπτυχθείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =