αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους Mark Zuckerberg και Bill Gates, για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση

Τα 3 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους Mark Zuckerberg και Bill Gates, για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση

Όλοι γνωρίζουμε κάποιο άτομο, που έχει την ικανότητα να κάνει αισθητή την παρουσία του μόλις μπαίνει στο δωμάτιο. Να κάνει αμέσως μια καλή εντύπωση και όλοι να τον σέβονται. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις μια «ισχυρή παρουσία» λέει η ομιλήτρια και ειδική στο branding image, Sylvie di Giusto.

Όπως εξηγεί, το να έχεις μι «ισχυρή παρουσία» δεν συνεπάγεται το να φοράς απλά ένα ακριβό κοστούμι. Δες για παράδειγμα τους Mark Zuckerberg και Bill Gates, οι οποίοι συνήθως ντύνονται πολύ πιο απλά. Είναι όμως πετυχημένοι και με «ισχυρή παρουσία». Παρακάτω ακολουθούν τα 3 πράγματα που μπορείς να μάθεις από αυτούς. Σύμφωνα με την Giusto, πρέπει να εστιάσεις σε 3 πράγματα: Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αυθεντικότητα και έλεγχο.

1- Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου: Όπως είπαμε αυτό δεν έχει να κάνει με τα ρούχα ή την εξωτερική εμφάνιση. Όπως εξηγεί η Giusto στο CNBC, έχει να κάνει με το πως αισθάνεσαι εσύ με τον εαυτό σου. Αν βγάζεις μια αυτοπεποίθηση, τότε και οι άλλοι θα πιστέψουν στις δυνατότητες σου.

2- Μην κρύβεις το ποιος είσαι: Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν κρύβουν την πραγματική εικόνα τους. Ακόμα και αν έχεις αδυναμίες, θα είσαι πάλι leader, αρκεί να είσαι αυθεντικός. Δες επίσης τον Mark Zuckerberg. Δεν φορά κοστούμια όπως θα φαντάζονταν κάποιοι. Ντύνεται με τρόπο που να αντιπροσωπεύει τον ίδιο.

3- Κοντρόλαρε την δημόσια εικόνα σου: Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να αντιγράψουν άλλους. Έχουν στα χέρια τους την δημόσια εικόνα τους και την ελέγχουν. Κάνουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι. «Κάνε την δική σου ατομική εντύπωση», λέει η Giusto.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 18 =