αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που κάνουν οι παραγωγικοί leaders (και φέρνουν χειροπιαστά αποτελέσματα)

Τα 3 πράγματα που κάνουν οι παραγωγικοί leaders (και φέρνουν χειροπιαστά αποτελέσματα)

Το να είσαι παραγωγικός, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα. Αλλά, πρέπει να κάνεις αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Kαι έτσι στο τέλος της ημέρας, η δουλειά που θα έχεις βγάλει θα είναι περισσότερη.

Με αυτό στο μυαλό, το αμερικανικό site Entrepreneur.com σημειώνει τις 3 κινήσεις που κάνουν οι παραγωγικοί leaders, και καταφέρνουν θεαματικά αποτελέσματα στο πεδίο εργασίας τους.

1- Παραβλέψτε την to-do list σας

Για να είσαι παραγωγικός πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Πολλές φορές, οι λίστες που φτιάχνουμε και τις ακολουθούμε μέχρι τέλους, μας οδηγούν σε λανθασμένες επιλογές. Επικεντρώσου στις κινήσεις που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την επιχείρηση σου. Μια καλή εναλλακτικές στις κλασικές λίστες, είναι η λίστα 20-80. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει το 20% των πραγμάτων που κάνεις καθημερινά και τα οποία σε οδηγούν στο 80% των αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, σκέψου να ανοίξεις την ντουλάπα με τα ρούχα σου. Εκεί θα δεις πιθανότατα ότι με το 20% των ρούχων, περνάς το 80% των ημερών. Κάτι αντίστοιχο μπορείς να κάνεις και στη δουλειά. Γράψε αυτά τα δύο μέρη σε ένα χαρτί με μια γραμμή στη μέση. Στη συνέχεια συγκέντρωσε τις προτεραιότητες που είναι στην κατηγορία του 20% στα αριστερά και τις άλλες στην δεξιά πλευρά. Στο τέλος θα καταλήξεις στα πράγματα που ανήκουν στο 20% και είναι αυτά που πρέπει να δώσεις προτεραιότητα.

2- Χαλαρώστε πριν την πίεση

Οι παραγωγικοί leaders φροντίζουν να έχουν στιγμές χαλάρωσης. Αυτές είναι συνήθως πριν ξεκινήσει η πίεση της δουλειάς. Και είναι ένας χρόνος προκαθορισμένος, πριν μπει οτιδήποτε άλλο στο πρόγραμμα. Μπορεί να είναι μόλις ξυπνήσεις ή πριν πας για ύπνο το βράδυ. Επίσης, αυτού του είδους οι ηγέτες κάνουν διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι όμως τα γνωστά 10λεπτα breaks που αρκούν μόνο για να ξεκουραστείς λίγο. Κάνουν διαλείμματα των 30 λεπτών, έτσι ώστε να μπορούν να σκεφτούν μερικά θέματα σε μεγαλύτερο βάθος. Και πάντα με ηρεμία.

3- Απλά μαθηματικά

Αυτό που ίσως ξεχωρίζει τους παραγωγικούς ηγέτες, είναι το πως αντιδρούν στις αντιξοότητες. Πολλοί πιστεύουν στον μύθο που λέει ότι τα γεγονότα της ημέρας οδηγούν στα αποτελέσματα μας. Αν τα γεγονότα πάνε καλά, θα είναι καλά και τα αποτελέσματα. Αν όχι, τότε θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα σε αυτή την εξίσωση, είναι ότι βασίζεται σε κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε: τα γεγονότα. Δεν ελέγχουμε τον καιρό, την οικονομία ή τις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Οι παραγωγικοί ηγέτες έχουν μια άλλη λογική στο μυαλό τους: Events+ Reactions= Outcomes. Επικεντρώνονται, δηλαδή, σε αυτό που μπορούν να ελέγξουν. Στις αντιδράσεις τους, πάνω στα γεγονότα που συμβαίνουν και οι οποίες παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι έχουν «απαντήσεις» για ότι συμβαίνει τριγύρω και μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και ένα αρνητικό γεγονός, σε θετικό αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 5 =