αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 πράγματα που δείχνουν ότι είσαι ο κατάλληλος για την dream job που θέλεις

Τα 3 πράγματα που δείχνουν ότι είσαι ο κατάλληλος για την dream job που θέλεις

Συνήθως, βιαζόμαστε να φτάσουμε στην dream job που τόσο θέλουμε. Πριν όμως καν φτάσουμε εκεί, αρχίζουμε να έχουμε αμφιβολίες, για το κατά πόσο είμαστε οι κατάλληλοι για τη θέση αυτή. Έχουμε άραγε την απαιτούμενη εμπειρία και τα skills;

Είναι το σημείο, στο οποίοι πολλοί άνθρωποι απογοητεύονται και τελικά δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν τον στόχο τους. Το The Muse, βλέπει το ζήτημα από τη θετική του μεριά. Και παραθέτει τα 3 πράγματα που δείχνουν ότι είσαι ο κατάλληλος για τη δουλειά που θέλεις. Οπότε, μη σταματάς την προσπάθεια!

1- Έχεις εμπειρία στη βιομηχανία που ανήκει η εταιρία: Μπορεί να μην έχεις εργαστεί στον ρόλο που ζητά μια αγγελία, αλλά αν έχεις εμπειρία στη βιομηχανία που ανήκει η εταιρία, μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Οι γνώσεις πάνω σε ένα πεδίο και τα skills που έχεις, θα σε βοηθήσουν να βρεις μια θέση εργασίας, που με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται «δύσκολος στόχος».

2- Τα «παράλληλα» projects σου σχετίζονται με τη δουλειά: Ακόμα κι αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ σε μια εταιρία, στη θέση που ζητά κάποιος, μπορεί να σε βοηθήσει κάτι άλλο. Τα παράλληλα projects που πιθανόν έχεις κάνει. Είναι π.χ. εκείνη η πλατφόρμα που είχες φτιάξει κάποτε «για χόμπι». Μπορεί να αποδείξει σε έναν εργοδότη ότι όντως σε ενδιαφέρει το αντικείμενο. Και αφού το έκανες για «διασκέδαση», σίγουρα θα σου αρέσει να το κάνεις και ως κανονική δουλειά.

3- Δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα προσόντα: Είναι κάτι που το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible. Δεν χρειάζεται να έχεις το 100% των προαπαιτούμενων για μια θέση. Σκέψου, ότι πολλοί υπεύθυνοι προσωπικού, βάζουν στη σχετική περιγραφή τα προσόντα που θα επιθυμούσαν. Και φτιάχνουν… έναν μεγάλο κατάλογο. Έτσι, είναι καλό να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά, πριν απορρίψεις μια αγγελία. Αν έχεις τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα, τότε στείλε ένα βιογραφικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =