αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν βάζουν στόχους

Τα 3 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν βάζουν στόχους

Έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας γράφοντάς τους, σύμφωνα με έρευνα του Dominican University. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας είναι να προσδιορίσετε τι σας εμποδίζει να τους πετύχετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να φτάσουν στον προορισμό που θέλουν. Εδώ είναι λοιπόν τα 3 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν βάζουν στόχους.

Λάθος #1: Οι στόχοι σου είναι πολύ ασαφείς

Πολλοί άνθρωποι λένε για παράδειγμα: «θέλω χρόνο για τον εαυτό μου». Ωραία, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Είναι ένας υπέροχος στόχος, αλλά πώς θα καταλάβετε ότι τον πετύχατε; Είναι επιτυχία 10 επιπλέον δευτερόλεπτα για τον εαυτό σας; Μάλλον όχι. Βάλε λοιπόν συγκεκριμένα δεδομένα στο τραπέζι. Και ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θες να τα πετύχεις.

Λάθος #2: Βάζεις πολύ υψηλούς στόχους

Πολλοί πέφτουμε σε αυτή την παγίδα. Ο καθορισμός μεγάλων στόχων μπορεί να γίνει εξαιρετικά αγχωτικός. Είτε σας αναγκάζουν να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτόν τον έναν στόχο και άλλοι πιο σημαντικοί τομείς μένουν πίσω, είτε μπορούν να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε σημαντική πρόοδο. Ο καθορισμός χαμηλών στόχων έτσι ώστε να είναι εύκολα επιτεύξιμοι νωρίς, είναι το κλειδί στον καθορισμό στόχων. Αυτή ήταν η στρατηγική της IBM που βοήθησε τους πωλητές της να ξεπεράσουν τους πάντες.

Λάθος #3: Οι στόχοι σου δεν έχουν προσωπικό νόημα

Ο Steve Jobs έλεγε ότι για να είσαι καλός στη δουλειά που κάνεις, πρέπει να σου αρέσει η δουλειά σου. Κάπως έτσι είναι και με τους στόχους. Δεν μπορείς να μείνεις για πάντα σε μία δουλειά που μισείς. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις ένα project και να φτάσεις στην «εκτόξευση», αν δεν σου αρέσει το project. Κάπου στην διαδρομή θα ξεμείνεις από «καύσιμο». Βάλε λοιπόν στόχους που έχουν νόημα για εσένα. Μόνο έτσι θα αντέξεις στον «μαραθώνιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =