αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 είδη των ψεύτικων φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου

Τα 3 είδη των ψεύτικων φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου

Οι φίλοι είναι αναπόσπαστο στοιχείο στην επιτυχία ή την αποτυχία ενός ατόμου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τους ψεύτικους φίλους στη ζωή σας.

Καλός φίλος είναι κάποιος που προσφέρει περισσότερα από ένα… καλό χόμπι. Προσπαθεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, θα σου δείξει πολύ σεβασμό, θα μείνει πιστός και δεν θα σε επικρίνει.

Δυστυχώς, οι ψεύτικοι φίλοι είναι πολύ πιο συνηθισμένοι σήμερα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσετε έναν καλό φίλο. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζετε τους ψεύτικους. Η εικόνα μπορεί να είναι πολύ παραπλανητική- και είναι εύκολο να ζήσεις μια ζωή γεμάτη με ψεύτικους φίλους.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του αμερικανικού lifeadvancer.com διαβάσαμε για τα 3 είδη των ψεύτικων φίλων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου. Η αναγνώριση ενός ψεύτικου φίλου είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Αλλά μπορεί να γίνει, αν παρατηρήσεις τα σημάδια.

1. Εγωκεντρικοί και εγωιστές φίλοι

Ο καθένας αντιμετωπίζει προβλήματα στη ζωή του και οι φίλοι είναι συχνά τα άτομα που θα πας για βοήθεια. Ένας αληθινός φίλος μένει δίπλα σου και σου προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να βγεις από την ενοχλητική κατάσταση. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να συναντήσετε φίλους που μπορεί να έχουν μια εγωκεντρική προσέγγιση.

Η καθημερινή τους συμπεριφορά μπορεί να αποκαλύψει αυτό το χαρακτηριστικό. Το πιο συνηθισμένο σημάδι, είναι ότι αυτοί οι φίλοι συχνά προσπαθούν να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Αγαπούν τους επαίνους, αλλά δεν δίνουν πολύ σεβασμό σε αντάλλαγμα. Και φυσικά θέλουν πάντα να είναι το επίκεντρο της συζήτησης.

2. Οι φίλοι… απατεώνες

Αυτή είναι μια κατηγορία που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και έναν φίλο που ήταν αληθινός στο παρελθόν. Ο… απατεώνας μπορεί να μην σας έχει προκαλέσει απαραίτητα κάποιο πλήγμα. Ωστόσο, η πρόθεση από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει παραβίαση της εμπιστοσύνης.

Σε αντίθεση με άλλες σχέσεις, η φιλία περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από έναν κύκλο εμπιστοσύνης. Μόλις σπάσει, γίνεται δύσκολο να επισκευαστεί και να είναι το ίδιο. Ωστόσο, είναι δυνατόν να μείνετε μακριά από τέτοιους απατεώνες – ακόμα κι αν ήταν αληθινοί φίλοι και πιστοί στο παρελθόν. Μπορεί σε ένα τέτοιο σενάριο να μην συνιστάται ο απότομος τερματισμός της φιλίας, αλλά θα πρέπει να θέσετε υγιή όρια εάν θέλετε να αποτρέψετε ένα παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. Ένας ψεύτικος φίλος μπορεί να απαιτεί πράγματα λόγω της απληστίας του ή άλλων κακών κινήτρων.

Είναι πιθανό να αγνοείτε ανθυγιεινές συμπεριφορές στον κύκλο σας. Συχνά, οι ψεύτικοι φίλοι κοιτούν μόνο τα οικονομικά οφέλη. Μερικές φορές προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν για να βελτιώσουν τη δική τους κοινωνική θέση. Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν απατεώνα φίλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να παραμείνετε φίλοι, αν καταφέρετε να περιορίσετε τα επίπεδα άνεσης και αλληλεπίδρασης  του παρελθόντος. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να ξεκόψετε τη φιλία στο σύνολό της.

3. Χειριστικοί φίλοι

Μία από τις χειρότερες ιδιότητες ενός φίλου είναι η χειριστική συμπεριφορά. Αυτοί οι ψεύτικοι φίλοι κάνουν διάφορες δηλώσεις ή ενέργειες που θα βοηθούσαν στην αλλαγή της συμπεριφοράς σας – συχνά χωρίς προειδοποίηση.

Τέτοιες χειριστικές συμπεριφορές θα είναι προς όφελος του ψεύτικου φίλου. Αυτό το άτομο θα προσπαθήσει επίσης να σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι μια από τις χειρότερες κινήσεις, καθώς το θύμα μπορεί να δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι υφίσταται χειραγώγηση. Μια φιλία με ένα χειριστικό άτομο θα σας φέρει μόνο βαθιές τύψεις και χαμένες ευκαιρίες. Θυμήσου και το άρθρο: «Αν δεις αυτά τα 5 «αθώα» σημάδια σε κάποιον, τότε προσπαθεί να σε χειραγωγήσει ψυχολογικά».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 17 =