αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 απλά βήματα που μπορείς να κάνεις για να σε σέβονται όλοι

Τα 3 απλά βήματα που μπορείς να κάνεις για να σε σέβονται όλοι

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς στους άλλους, ναι. Αλλά επίσης – ίσως το πιο σημαντικό στον εργασιακό χώρο – όλοι θέλουμε να μας σέβονται.

Ο σεβασμός είναι τόσο σημαντικός όταν πρόκειται για την εξέλιξη της καριέρας σας. Παίζει ρόλο όταν τα ανώτερα στελέχη εξετάζουν τις ιδέες σας, όταν επιλέγουν άτομα για να συμμετάσχουν σε projects και -φυσικά- όταν σκέφτονται ποιοι θα πάρουν προαγωγές ή αυξήσεις.

Ο σεβασμός είναι κάτι που το θέλουμε και στην προσωπική μας ζωή.

Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει 3 βήματα για να γίνεις το άτομο που όλοι θα σέβονται.

Γράψε σε ένα χαρτί

Ο σεβασμός κερδίζεται όταν μπορείτε να δείξετε στους άλλους ότι ελέγχετε το μυαλό σας. Οι άνθρωποι σε σέβονται όταν τους φέρεσαι καλά. Είναι δύσκολο να είσαι καλός με τους ανθρώπους αν έχεις ένα κεφάλι γεμάτο αρνητικές σκέψεις.

«Μέσω του blogging, έχω μάθει να γράφω τις σκέψεις μου και να τις βγάζω από το μυαλό μου. Αυτό μου επιτρέπει, κατά τις ώρες εργασίας, να έχω πιο καθαρό μυαλό το οποίο μπορεί να επικεντρωθεί στο να συμπεριφέρομαι καλά στους άλλους. Μπορώ να θυμάμαι τι είναι σημαντικό για τους διάφορους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρώ και αυτό με βοηθά να χτίσω σχέσεις. Αυτό οδηγεί στον σεβασμός», λέει ο αρθρογράφος του αμερικανικού site.

Είναι δύσκολο για κάποιον να σε σεβαστεί αν δεν έχει χτίσει σχέση μαζί σου. Ένας ακόμα πιο γρήγορος τρόπος, είναι να δοκιμάσετε να γράφετε ένα ημερολόγιο για 5 λεπτά. Συνηθίστε να εκφράζεστε μέσω της γραφής.

Πείτε στους ανθρώπους ότι τους εκτιμάτε

Ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να λέτε στους ανθρώπους ότι τους εκτιμάτε. Όχι με ψεύτικο τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το κάνετε μόνο αν το εννοείτε.

Ο κατά προσέγγιση χρόνος που χρειάζεται για να γίνει αυτό είναι περίπου 60 δευτερόλεπτα την ημέρα. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτή τη συνήθεια είναι πολύ σημαντικά.

«Οι άνθρωποι σε σέβονται όταν πρώτα τους εκτιμάς»

Ο σεβασμός ξεκινά με το να αναλαμβάνεις πρώτα δράση και μετά ακολουθούν τα οφέλη.

Πείτε συγγνώμη όταν κάνετε λάθος

«Αυτή η πρακτική είναι πολύ νέα για μένα. Κάνω λάθη συνέχεια, όπως και εσύ. Μέχρι πρόσφατα, ποτέ δεν ζήταγα από τους άλλους συγγνώμη ή δεν τα παραδεχόμουν. Τώρα το κάνω κάθε φορά. Την περασμένη εβδομάδα προσέβαλα τον φίλο μου γιατί πίστευε ότι δεν σεβόμουν την σύντροφό του. Είπα συγγνώμη», λέει ο αρθρογράφος του addicted2success.com.

Μπορείς να το κάνεις σε πολλές περιπτώσεις μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα σου. Όταν κάνεις κάτι λάθος.

Θα είστε το άτομο που όλοι σέβονται, αν ζητάτε συγγνώμη για ένα λάθος σας, χωρίς να σας το ζητήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 − 1 =