αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 ακίνητα επωνύμων που βγαίνουν ξανά στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (και οι τιμές τους)

Τα 3 ακίνητα επωνύμων που βγαίνουν ξανά στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (και οι τιμές τους)

Ενώπιον του ηλεκτρονικού σφυριού αναμένεται να βρεθεί εκ νέου η κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό στις 29 Μαρτίου 2023.

Επιπλέον, στον δρόμο της εκποίησης θα οδηγηθούν στις 28 Ιουνίου-εφόσον δε μεσολαβήσει κάποια ενέργεια αποτροπής της διαδικασίας-δύο διαμερίσματα στο Παλαιό Ψυχικό, τα οποία ανήκουν στην Σοφία και την Μαρίνα Ελευθερουδάκη.

Σε ό,τι αφορά την οικία του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του δημοσιογράφου και εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 2 Αυγούστου του 2022 και συνέδεσε το όνομα και την επαγγελματική του πορεία με τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, η περιπέτεια των πλειστηριασμών γυρνάει πίσω στο 2019, όταν έκανε την εμφάνισή της στην πλατφόρμα. Τότε η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1,786 εκατ. ευρώ, ωστόσο τέθηκε σε αναστολή για να επαναδρομολογηθεί μερικούς μήνες αργότερα με αυξημένη τιμή εκκίνησης στα 2,4 εκατ. ευρώ ύστερα από απόφαση για διόρθωση προς τα πάνω της αξίας από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν νέες ημερομηνίες και αναστολές για να χτυπήσει τελικά το σφυρί στις 26 Ιανουαρίου 2023, το οποίο ανακηρύχθηκε άγονο καθώς δε βρέθηκε ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Πλέον, το ακίνητο θα αναμετρηθεί εκ νέου με το σφυρί στα τέλη του μήνα με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στα 1,92 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο, το οποίο αποτελείται από δύο κατοικίες, οι οποίες κατασκευάστηκαν σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 3.400 τ.μ., στη θέση Ψυχικό του δήμου Φιλοθέης.

Η πρώτη κατοικία αποτελείται από τμήματα στις στάθμες 2, 3 και 4 συνολικής επιφάνειας 410 τ.μ. ενώ η δεύτερη κατοικία αποτελείται από τμήματα τις στάθμες 5 και 6, συνολικού εμβαδού 281 τ.μ.. Να σημειωθεί ότι βγαίνουν επίσης και 4 θέσεις στάθμευσης ενώ η διαδικασία επισπεύδεται από την Alpha Bank.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η αναγκαστική κατάσχεση ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης απαίτησης ενώ μεταξύ άλλων φέρει υποθήκη 7.720.740 ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ από το 2017.

Τα διαμερίσματα των Σοφία και Μαρίνα Ελευθερουδάκη

Μερικά χρόνια μετά το οριστικό λουκέτο που μπήκε στο εμβληματικό κατάστημα του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, το οικονομικό αδιέξοδο συνεχίζεται για τα μέλη της οικογένειας του ιστορικού οίκου που άφησε την δική του σφραγίδα στον κλάδο του βιβλίου. Στο στόχαστρο έχουν μπει δύο διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Σοφίας και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη, οι οποίες έχουν αναλάβει πλέον τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης. Αρχικά, οι εν λόγω οριζόντιες ιδιοκτησίες είχαν προγραμματιστεί να βγουν στις 25 Μαΐου 2022, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή και επαναπρογραμματίστηκε για τις 28 Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρξει κίνηση για την αποτροπή.

Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες εντοπίζονται σε μια οικοδομή, η οποία έχει κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 731,25 τ.μ. και βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό.

Ειδικότερα, βγαίνει ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Σοφία Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ. ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στις 437.900 ευρώ.

Επιπλέον, με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στις 426.700 ευρώ, αναμένεται να εκποιηθεί ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Μαρίνα Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ..

Οι παραπάνω πλειστηριασμοί συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την δεινή οικονομική θέση στην οποία περιήλθε η επιχειρηματική δραστηριότητα των βιβλιοπωλείων και των εκδόσεων Ελευθερουδάκης.

Οι αδύναμες επιδόσεις, οι οποίες οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας καθώς και στις πτωτικές τάσεις που καταγράφει σταθερά το βιβλίο και οι έντυπες εκδόσεις στην ψηφιακή εποχή, οδήγησαν αρχικά στη συρρίκνωση του δικτύου των βιβλιοπωλείων, που το 2011 ανερχόταν σε 16 καταστήματα με απώτερη κατάληξη το οριστικό λουκέτο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 6 =