αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 στοιχεία που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι: Αναλύει ένας επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs

Τα 3 στοιχεία που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι: Αναλύει ένας επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs

Ο Carlos Watson πριν την ίδρυση της OZY Media το 2013, είχε μια καριέρα σε αρκετούς τομείς. Έχει πουλήσει την προηγούμενη εταιρία του για μερικά εκατομμύρια, ασχολήθηκε με την πολιτική, ενώ ήταν και Global Head of Education Investment Banking στην Goldman Sachs.

Έχει ένα πτυχίο από το Harvard University και ένα από το Stanford Law School. Ωστόσο, λέει ότι το πτυχίο δεν είναι πάντα το μυστικό της επιτυχίας. Όπως έχει διαπιστώσει, οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν 3 βασικά στοιχεία. Αυτά παραθέτει σε άρθρο στο CNBC.

1- Αίσθηση της αποστολής: Ο κόσμος μας αλλάζει σε πολλούς τομείς. Δεν αρκεί να φτιάξεις μια επιχείρηση, απλά για το κέρδος. Πρέπει να υπάρχει μια μεγαλύτερη αποστολή, να θέλεις να έχεις έναν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.

2- Αποφασιστικότητα: Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην επιχειρηματικότητα, είναι η απογοήτευση και η διαχείριση της. «Σχεδόν τα 2/3 του χρόνου θα λαμβάνετε κακά νέα», λέει ο Carlos Watson. Πρέπει να καταφέρνεις να ανακάμπτεις από τις αποτυχίες και να συνεχίζεις την πορεία σου. Ειδικά στις νέες επιχειρήσεις, η αποφασιστικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική.

3- Έντονο πάθος: Το σημαντικότερο για τον Watson, είναι να έχεις πάθος. Η επιχείρηση σου «πρέπει να είναι κάτι με το οποίο είσαι πολύ παθιασμένος», λέει ο ίδιος. Και είναι αυτό, που τελικά θα σε κάνει να αντέξεις στα «πάνω» και «κάτω» που υπάρχουν σε μια επιχειρηματική διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =