αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 17 πράγματα που πρέπει να βγάλεις τώρα από το βιογραφικό σου (και από το Linkedin profile σου)

Τα 17 πράγματα που πρέπει να βγάλεις τώρα από το βιογραφικό σου (και από το Linkedin profile σου)

Όταν ανοίγει μια θέση εργασίας, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, είναι πολύ πιθανό να καταφθάσουν πολλά βιογραφικά. Άρα λοιπόν, βάσει πιθανοτήτων, έχεις λίγες πιθανότητες για να πάρεις εσύ την θέση. Πρέπει να είσαι «τέλειος» για να έχεις λίγες περισσότερες ελπίδες. Κάτι που σημαίνει ότι καταρχήν πρέπει να στείλεις ένα βιογραφικό χωρίς λάθη.

Το inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή περιλαμβάνει τα 17 πράγματα που πρέπει να βγάλεις τώρα από το βιογραφικό σου. Και το Linkedin profile σου, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αλλιώς, μάλλον… δεν θα επιλεγείς για μια job interview. Αφού θα πεταχτείς «εκτός παιχνιδιού» πολύ νωρίς.

1- Δουλειές που έκανες στο Λύκειο: Ναι κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνο το καλοκαίρι που δούλεψες στην ταβέρνα του θείου σου. Επίσης, είναι χρήσιμο να παραλήψεις εντελώς το που πήγες Λύκειο. Τέτοιες λεπτομέρειες δείχνουν ότι ίσως δεν έχεις κάτι καλύτερο να βάλεις στο βιογραφικό σου.

2- Το… εφηβικό email σου: Αν είχε φτιάξει ένα email στα 16 σου, που ήταν κάτι σαν hotcheetos238@hotmail.com, καλύτερα να μην το βάλεις στο βιογραφικό σου. Φτιάξε ένα πιο επαγγελματικό email.

3- Κακή γραμματική και συντακτικό: Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις εδώ.

4- Φωτογραφίες μέσα στο βιογραφικό: Οι φωτογραφίες μέσα στο βιογραφικό -πέρα από τη δική σου- το κάνουν να φαίνεται μη επαγγελματικό.

5- Αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας: Δεν χρειάζεται αν γίνεις υπερ- αναλυτικός σε αυτό, βάζοντας ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού σου. Αν θέλει η άλλη πλευρά να σε βρει, θα σε βρει.

6- Μεγάλες job descriptions: Όταν χρειάζεται πολύς χρόνος για να διαβαστεί η περιγραφή ενός επαγγελματικού ρόλου σου, είναι πιθανό να μην διαβαστεί καθόλου.

7- Μισθοί: Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοιες αποκαλύψεις. Εκτός αν σου έχει ζητηθεί από την εταιρία.

8- Ημερομηνίες αποφοίτησης: Από μια ηλικία και μετά, δεν έχει σημασία το πότε τελείωσες το σχολείο ή το πανεπιστήμιο. Άσε που μερικές φορές μπορεί να είναι και αρνητικό.

9- Γενικοί τίτλοι εργασίας: Γίνε πιο συγκεκριμένος, σε σχέση με το τι έκανες σε κάθε δουλειά. Ένα τίτλος του στιλ «πρακτική», δεν λέει κάτι στο HR Manager.

10- H λέξη «βιογραφικό»: Ξέρουν όλοι τι είναι αυτό που έστειλες.

11- Μια δεύτερη σελίδα: Το έχουμε ξανά πει. Το ιδανικό είναι το βιογραφικό σου να χωρά σε μια σελίδα. Μην το κάνεις πολυσέλιδο, εκτός αν είναι απαραίτητο.

12- Αριθμός σπιτιού: Το αναφέραμε και πριν. Αντί για αυτό, βάλε απλά το κινητό σου.

13- Χρονικά κενά ανάμεσα στις δουλειές: Αν είχατε περιόδους ανεργίας (όπως οι περισσότεροι από εμάς), σκεφτείτε κάτι που κάνατε εκείνη την εποχή για να γεμίσετε το κενό.

14- Στόχοι: Αυτό σπάνια προσθέτει κάτι στο βιογραφικό σου. Μην φλυαρείς μιλώντας γενικά για τους επαγγελματικούς στόχους σου.

15- Παλιά σχεδίαση: ΟΚ, θέλουμε ένα απλό βιογραφικό. Αλλά να μην μοιάζει βγαλμένο από τα ’80s. Βάλε λίγο χρώμα και κάποια γραφικά.

16- Δευτερεύοντα skills: Βάλε μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζονται

17- Προσωπικές πληροφορίες: Μην συμπεριλάβεις την εθνικότητα ή το θρήσκευμα για παράδειγμα. Αυτά είναι για εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =