αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 15 πράγματα που δεν ξέρεις για τα ZARA (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 15 πράγματα που δεν ξέρεις για τα ZARA (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία των ZARA ξεκινά πίσω στον χρόνο. Το 1975, ο Arnancio Ortega μαζί με την γυναίκα του, Rosalia Mera, έφτιαξαν ένα κατάστημα με την επωνυμία ZARA (το οποίο αρχικά… δεν λεγόταν έτσι). Οκτώ χρόνια αργότερα ο Ortega επεκτάθηκε σε 8 περιοχές της Ισπανίας. Το 1984 άνοιξε ένα κέντρο διανομής έκτασης περίπου 1000 τ.μ. Στη συνέχεια ήρθε η εκτόξευση.

Η ιστορία βέβαια είχε ξεκινήσει λίγο πριν. Ο Ortega έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως υπάλληλος καταστήματος στη γενέτειρά του, στη Λα Κορούνια της Ισπανίας, προτού ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ξεκινώντας με λιγότερα από 100 δολάρια, αυτός και η γυναίκα του άρχισαν να φτιάχνουν εσώρουχα, πιτζάμες και νυχτικά στο σαλόνι τους. Μια ιδέα που μετεξελίχτηκε στο διάσημο brand.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό για τα ZARA. Το αμερικανικό site Alux.com, έφτιαξε ένα βίντεο, παρουσιάζοντας 15 στοιχεία που πιθανότατα δεν ξέρεις για την γνωστή αλυσίδα.

Για παράδειγμα, τα ZARA δημιουργούν 12.000 νέα σχέδια ρούχων κάθε χρόνο. Τα μισά από τα ρούχα φτιάχνονται ακόμα στην Ισπανία. Το πρώτο όνομα των ZARA ήταν… Zorba. Επίσης, δεν θα δεις διαφήμιση του brand στην τηλεόραση. Ενώ μέχρι το 1999, δεν υήρχαν διαθέσιμες φωτογραφίες του ιδρυτή, σε δημόσια θέα. Δες την λίστα με τα 15 «μυστικά» παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 11 =