αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 14 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις, για να σου μένουν πάντα χρήματα στο τέλος του μήνα

Τα 14 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις, για να σου μένουν πάντα χρήματα στο τέλος του μήνα

Μα πώς γίνεται κάθε μήνα να μη σου μένει τίποτα και μάλιστα πολλές φορές να αναγκάζεσαι να δανείζεσαι χρήματα από τους γονείς ή τους φίλους σου; Μήπως κάνεις κάτι λάθος;

Οκ, η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί πια είναι αρκετά χαμηλοί, παρόλα αυτά έχε κατά νου πως πάντοτε υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα στην καθημερινότητά σου. Το Queen.gr παρουσιάζει 14 απλά tips που μπορείς, από σήμερα κιόλας, να τα ακολουθήσεις:

1. Eπωφελήσου των προσφορών. Τι σημασία έχει αν, για παράδειγμα, έχεις ήδη στο σπίτι σου δύο ωραιότατα αφρόλουτρα να σε περιμένουν; Όταν τα πετύχεις με 50% έκπτωση μην το σκεφτείς στιγμή, αγόρασέ τα! Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα από τις επόμενες αγορές σου.

2. Προμηθεύσου φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου. Οι τιμές είναι καλύτερες και η ποικιλία είναι σαφώς μεγαλύτερη. Μην ξεχνάς πως μπορείς να την επισκεφθείς λίγο πριν κλείσει και να τα αγοράσεις όλα πολύ πιο οικονομικά.

3. Σταμάτα να αγοράζεις διαρκώς καφέ απ’έξω. Αν υπολογίσεις πόσα χρήματα δίνεις το μήνα για… καφέ, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως θα πρέπει να τον φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι. Τα χρήματα που θα γλιτώσεις είναι πάρα πολλά, πίστεψέ μας.

4. Άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι και προτίμησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα γλιτώσεις ένα μεγάλο ποσό από τις βενζίνες και θα κάνεις καλό και στο περιβάλλον. Αυτό πού το πας;

5. Ετοίμαζε καθημερινά το φαγητό σου για τη δουλειά και σταμάτα να παραγγέλνεις διαρκώς έτοιμο φαγητό. Μα τι νόημα έχει να δουλεύεις με τις ώρες για να πληρώνεις απλώς το… delivery;

6. Κράτα καλά οργανωμένο το σπίτι σου, έτσι ώστε να γνωρίζεις τις ανάγκες του ανά πάσα στιγμή. Μην αγοράζεις άχρηστα πράγματα τα οποία πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε κάποιο συρτάρι.

7. Μην πηγαίνεις supermarket αν δεν έχεις κάνει πρώτα τη λίστα αγορών σου – με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τον έλεγχο των αγορών σου. Επιπλέον, μην πηγαίνεις νηστική για ψώνια καθώς θα καταλήξεις να αγοράζεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου.

8. Εξοικονόμησε χρήματα φτιάχνοντας μόνη σου καθαριστικά για το σπίτι, προϊόντα ομορφιάς και άλλα πολλά ακόμη είδη. Στο Queen.gr μπορείς να βρεις άπειρες DIY συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια.

9. Μην πετάς φαγητά. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο, θα βρεις σίγουρα μια συνταγή για να εκμεταλλευτείς έξυπνα τα leftovers.

10. Μην αφήνεις τα φώτα ανοιχτά και μην το παρακάνεις με την κατανάλωση νερού. Επιπλέον, μην αφήνεις στην πρίζα τις συσκευές που δε χρησιμοποιείς. Ακόμη, μπορείς να αγοράσεις λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και να γλιτώσεις χρήματα από τους λογαριασμούς σου.

11. Πούλα ό,τι δε χρειάζεσαι πια. Υπάρχουν δεκάδες sites στα οποία ο κόσμος αναζητά ό,τι μπορείς να φανταστείς. Οι πιθανότητες να βρεις αγοραστές είναι μεγάλες.

12. Αν τα οικονομικά σου δεν είναι και στα καλύτερά τους, άφησε τη νέα συνδρομή του γυμναστηρίου στην άκρη και ξεκίνα τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα με μια φίλη σου στο πλησιέστερο πάρκο. Επιπροσθέτως, μπορείς να ψάξεις στην κατηγορία μας fitness videos και να βρεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει. Ακολούθησέ το με την ησυχία σου στο σπίτι σου και χάσε κιλά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ!

13. Μπορεί να σου ακούγεται λιγάκι γραφικό, αλλά ένας κουμπαράς μπορεί να σε σώσει τις δύσκολες στιγμές. Φρόντιζε να ρίχνεις καθημερινά ό,τι κέρματα σου περισσεύουν και θα δεις πως κάποια στιγμή θα έχει μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό.

14. Τέλος, μάθε να λες «όχι». Δεν είναι ντροπή να αρνηθείς μια βραδινή έξοδο αν δε σου περισσεύουν χρήματα. Μάθε να περνάς όμορφα και στο σπίτι σου. Κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι και περάστε όμορφα χωρίς να ξοδέψετε τίποτα (να είναι καλά τα επιτραπέζια, τα χαρτιά, τα dvd και η… καλή διάθεση).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =