αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 120.000 ευρώ συν μπόνους, και άλλα: Αυτοί είναι οι χρυσοί μισθοί των golden boys του ΔΕΔΔΗΕ

Τα 120.000 ευρώ συν μπόνους, και άλλα: Αυτοί είναι οι χρυσοί μισθοί των golden boys του ΔΕΔΔΗΕ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τις διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, εν μέσω κακοκαιρίας. Αλλά πόσο πληρώνονται οι άνθρωποι που διαχειρίζονται όλο αυτό το δίκτυο;

Η Εφημερίδα των Συντακτών έχει παραθέσει πρόσφατα τα δεδομένα, παρουσιάζοντας τα ποσά και τα μπόνους που θα εισπράξουν τουλάχιστον 34 ανώτερα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Δ.Σ. του οργανισμού αποφάσισε με τηλεδιάσκεψη να δώσει τις ακόλουθες αυξήσεις: O 42χρονος διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος, με πλούσιο βιογραφικό σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, μόλις επτά μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, θα απολαμβάνει πλέον ετήσιο μισθό 120.000 ευρώ συν 50% μπόνους, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 80.000 που εισέπραττε ο προκάτοχός του Στέφανος Οκταπόδας (για τον οποίο υπήρχε πρόβλεψη για ακόμα 40.000 ευρώ σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σύμβασής του). Η αύξηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο μαζί με τα μπόνους αγγίζει το 225%! Ακόμα και αν ο προκάτοχός του είχε εισπράξει συνολικά 120.00 ευρώ, με την πρόσφατη απόφαση σημειώνεται τουλάχιστον 50% αύξηση αποδοχών. Το μεγάλο πάρτι όμως γίνεται στο επίπεδο των διευθυντών.

Συγκεκριμένα, για τους τρεις γενικούς διευθυντές έσπασε το πλαφόν του Δημοσίου που υπήρχε και πλέον θα εισπράττουν ο καθένας 100.000 ευρώ τον χρόνο συν 50% μπόνους. Το πλαφόν είχε οριστεί στα 4.631 ευρώ μεικτά, ήτοι 2.800 ευρώ καθαρά τον μήνα, με σύνολο αποδοχών στα 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η αύξηση να είναι 300%.

Οσον αφορά τους περίπου 30 διευθυντές, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, αυτοί αντί για 50.000 ευρώ τον χρόνο, είδαν τις αποδοχές να υπερδιπλασιάζονται (105% αύξηση) καθώς προβλέπεται 70.000 ευρώ μισθός συν το καθιερωμένο, όπως φαίνεται, μπόνους 50%.

«Μπορεί όντως το πλαφόν για τα στελέχη αυτά να ήταν χαμηλό, καθώς ακόμα και ένας τεχνίτης βάρδιας με τις προσαυξήσεις ύστερα από 30 χρόνια θα μπορούσε να φτάσει αυτά τα ποσά, όμως θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη διευθέτηση. Αυτοί οι μισθοί τη συγκεκριμένη περίοδο τόσο στη ΔΕΗ όσο και στον ΔΕΔΔΗΕ είναι το λιγότερο προκλητικοί και ανήθικοι. Σκεφτείτε πως αυτά τα χρήματα έπαιρνε ο Τ. Αθανασόπουλος της ΔΕΗ προ μνημονίων», λέει ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 3 =