αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 12 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλούσιος

Τα 12 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλούσιος

Και τελικά τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις πλούσιος; Ενώ αυτή είναι μια μεγάλη και πολύπλευρη συζήτηση, ένα είναι σίγουρο: Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν βάλει μέσα στην καθημερινότητα τους μερικές συνήθειες, οι οποίες τους δίνουν ώθηση προς την σωστή κατεύθυνση. Το in2life.gr έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 12 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλούσιος. Πόσα από αυτά ακολουθείς;

Μην περιμένεις την «ιδανική» στιγμή για να δοκιμάσεις κάτι επαγγελματικό
Ποτέ δεν θα υπάρξει – ή έστω δεν θα έρθει όταν την προγραμματίζεις – η ιδανική στιγμή.

Μην προσπαθείς να γίνεις επιτυχημένος σε μια νύχτα
Η επιτυχία θέλει προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και χρόνο.

Μην αγνοείς τα προβλήματα και τα εμπόδια
Αντί να κλείνεις τα μάτια σε όσα σου βάζουν τρικλοποδιές, αποδέξου ότι υπάρχουν απρόβλεπτα πράγματα που θα τυχαίνουν συνεχώς. Δεν υπάρχει σίγουρη και ασφαλής συνταγή προς την οικονομική επιτυχία.

Μην κλείνεις τα μάτια στην κριτική
Τα λάθη και η εποικοδομητική κριτική είναι πολύ πολυτιμότεροι σύμβουλοι από τους επαίνους.

Μην περιορίζεις τα όνειρά σου
Βάλε μεγάλους στόχους, αλλιώς δεν θα τους πετύχεις. Απλώς, θυμήσου ότι στον μεγάλο στόχο, φτάνουμε πετυχαίνοντας έναν μικρό τη φορά.

Μην απελπίζεσαι μπροστά στον ανταγωνισμό
Ίσα-ίσα, δες τον σαν αφορμή και κίνητρο να γίνεις ακόμα καλύτερος/η σε αυτό που κάνεις.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες για να επαναπαύεσαι
Όλοι έχουμε την τάση να βολευόμαστε, να τα παρατάμε «για λίγο» και να βουλιάζουμε στην ευκολία της απραγίας. Την ξεκούραση τη χρειαζόμαστε, το βάλτωμα που «βαφτίζουμε» προσωρινό, όχι.

Μην τα περιμένεις όλα από την τύχη
Ο παράγοντας «τύχη» παίζει συχνά σπουδαίο ρόλο. Αλλά πάντα guest ρόλο, στον οποίο δεν μπορείς να βασιστείς. Αυτόν στον οποίο μπορείς πάντα να βασίζεσαι είναι ο εαυτός σου και οι δυνάμεις σου.

Μη λες σε όλα «ναι»
Τα «όχι» μας συχνά καθορίζουν την πορεία μας και μας βοηθούν να αποφεύγουμε κακοτοπιές ή μονοπάτια που ξεστρατίζουν από τον στόχο μας.

Μην σκέφτεσαι συμβατικά
Η επαγγελματική και κατ’ επέκταση η οικονομική επιτυχία έρχονται πιο εύκολα σε όσους έχουν να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες.

Μη φοβάσαι την αποτυχία
Γιατί διαφορετικά, κανείς δεν θα πετύχαινε ποτέ τίποτα.

Μην ξεχάσεις να ορίσεις τι θα πει για σένα «πλούτος»
Θες να γίνεις πλούσιος, σύμφωνοι. Αλλά το σημαντικότερο είναι να ξέρεις πότε θα νιώσεις πλούσιος και επιτυχημένος. Πλούτος είναι τα δισεκατομμύρια, πλούτος είναι και να έχεις απλώς αυτά που χρειάζεσαι για να ζεις άνετα ή να κάνεις αυτά που αγαπάς. Ποιος είναι ο δικός σου ορισμός;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =