αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θες να είσαι πετυχημένος και χαρούμενος στη δουλειά σου

Τα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θες να είσαι πετυχημένος και χαρούμενος στη δουλειά σου

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο… συμβουλές. Είναι πολύ εύκολο να ακούσεις ειδικούς να δίνουν συμβουλές, να πας στα σχετικά events ή να διαβάζεις άρθρα που σου υπόσχονται ότι θα σου αποκαλύψουν… το μυστικό της επιτυχίας. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που κάνουν την διαφορά.

Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μια τέτοια λίστα. Είναι 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος και ευτυχισμένος στην δουλειά σου. Και δεν είναι τόσο δύσκολες κινήσεις.

1# Σταμάτα να περιμένεις την άδεια για να κάνεις κάτι. Ακόμα κι αν εργάζεσαι κάπου ως υπάλληλος, άσε την δημιουργικότητα σου να βγει έξω. Αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper, είναι επιβεβλημένο.

2# Μην αφήσεις τους άλλους να σβήσουν την σπίθα σου. Είναι πολύ πιθανό να έχεις μπει σε μια δουλειά ή να έχεις ξεκινήσει ένα project με πολύ όρεξη. Σίγουρα θα εμφανιστούν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να σβήσουν αυτή τη σπίθα. Μην τους αφήσεις.

3# Να είσαι ευγενικός με τους δύσκολους ανθρώπους. Και να παίρνεις τα μαθήματα που μπορούν να σου δώσουν.

4# …Αλλά απέφυγε τους «τοξικούς». Ένας δύσκολος άνθρωπος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και «τοξικός». Αν βρεις άτομα που είναι στην δεύτερη κατηγορία, σου «ρουφούν» την ενέργεια σου και θέλουν το κακό σου, μείνε μακριά.

5# Σταμάτα να υπόσχεσαι πολλά. Το βλέπουμε και στους πολιτικούς. Πολλές υποσχέσεις- λίγες πράξεις. Εσύ ξεκίνα να κάνεις πράξεις και άσε στην άκρη τα πολλά λόγια.

6# Η τελειότητα δεν είναι ο προορισμός. Μην περιμένεις να είσαι τέλειος για να ξεκινήσεις. Επίσης ποτέ μην θεωρήσεις ότι… έφτασες στο τέλειο. Γιατί θα σε περιορίσει από το να εξελιχτείς ακόμα περισσότερο.

7# Δες τα προβλήματα… θετικά. Τα προβλήματα που θα προκύψουν στην διαδρομή, δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Σκέψου ότι οι μεγαλύτερες ιδέες και εφευρέσεις στον κόσμο, έχουν προκύψει επειδή κάποιος θέλησε να λύσει ένα πρόβλημα. Τα προβλήματα μπορεί να είναι ευκαιρίες.

8# Μην παίρνεις την δουλειά πάντα τόσο στα σοβαρά. Κάνε χιούμορ, ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Θα σε βοηθήσει να «επιβιώσεις» και να προχωρήσεις παρακάτω.

9# Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Ειδικά αν είσαι leaders σε μια επιχείρηση. Μπορεί να διαφωνείς με τους συνεργάτες ή τους εργαζομένους σου. Αρκεί να είσαι ευγενικός και να εξηγείς την άποψη σου. Έτσι ώστε όλοι να καταλάβουν ότι έχεις καλές προθέσεις.

10# Μην σκέφτεσαι ότι τα κατάφερες μόνος. ΟΚ, μπορεί να έχεις πετύχει μερικά σπουδαία αποτελέσματα. Αλλά μισό λεπτό, τα έκανες όλα μόνος; Μάλλον όχι. Σκέψου όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε βοήθησαν στην διαδρομή. Μην τους ξεχνάς. Και σε κάποιες στιγμές, είναι καλό να εκφράζεις την εκτίμηση σου προς αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + five =