αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα χρήματα δεν σε κάνουν ευτυχισμένο»: Τι εξηγεί ο Kevin Systrom που πούλησε το Instagram προς 1 δισ. δολάρια

«Τα χρήματα δεν σε κάνουν ευτυχισμένο»: Τι εξηγεί ο Kevin Systrom που πούλησε το Instagram προς 1 δισ. δολάρια

Ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger έζησαν το όνειρο κάθε επιχειρηματία. Ξεκίνησαν το Instagram στις 6 Οκτωβρίου 2010. Στις 9 Απριλίου 2012, το Facebook ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία με ένα deal αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Μέσα σε μια νύχτα, ο Systrom και ο Krieger έγιναν πολύ πλούσιοι.

Πλέον οι δυο τους έχουν αποχωρήσει από την εταιρία. Ωστόσο όλη αυτή η διαδρομή τους δίδαξε μερικά απρόσμενα μαθήματα.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μάθημα όταν αποκτάς γρήγορα πολλά χρήματα, ήταν ότι το ίδιο το χρήμα δεν έχει τέλος. Δεν σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν επιλύει προβλήματα υγείας. Μπορεί απλά να βοηθήσει σε αυτά τα πράγματα» είπε ο Systrom, στο South by Southwest conference στις ΗΠΑ.

«Ίσως την πρώτη μέρα ξυπνάς και είσαι σε φάση ‘Ναι, αυτό είναι υπέροχο’. Αλλά αυτό εξαφανίζεται πολύ γρήγορα», είπε ο Systrom. Και συμπλήρωσε: «Δεν κοιτάζω τον τραπεζικό λογαριασμό μου το πρωί όταν ξυπνάω».

Όσο για το πρώτο πράγμα που έκανε ο Krieger μετά τη συμφωνία με το Facebook; Ηταν να πάρει ένα burger.

Πρακτικά, τα χρήματα από μία τέτοια συμφωνία δεν μπαίνουν αμέσως στον τραπεζικό σας λογαριασμό, επεσήμανε ο Krieger. Αυτός και ο Systrom ήταν και οι δύο προσεκτικοί, για να μην κάνουν καμία ακραία αλλαγή στη ζωή τους για τα πρώτα δύο χρόνια μετά την πώληση του Instagram. «Δεν υπάρχει τρόπος επεξεργασίας. Και πιθανότατα χρειάστηκαν χρόνια για να το επεξεργαστούμε πλήρως», είπε ο Krieger στο ίδιο συνέδριο και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να ‘ανεβάσεις’ ολόκληρη τη ζωή σου, αλλά εμείς είμαστε ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι».

«Τι τελικά έχει σημασία για να είναι ο αγώνας σου ουσιαστικός; Όπως λέει ένας μέντορας μου: Ξυπνάτε κάθε πρωί αγωνιζόμενοι για πράγματα που να σημαίνουν κάτι για εσάς, σαν να υπάρχει ένας τελικός στόχος; Και το μεγαλύτερο μέρος του Instagram δεν είχε να κάνει με το πόσα χρήματα κερδίσαμε. Ξυπνούσε κάθε πρωί, δουλεύοντας με φοβερούς ανθρώπους- μερικοί από τους καλύτερους φίλους μας μέχρι σήμερα ήταν υπάλληλοι του Instagram. Τους γνωρίσαμε εκεί, ήμασταν στα ‘χαρακώματα’ μαζί τους, δουλεύοντας πάνω σε κάτι που πιστεύαμε. Και αυτό ειλικρινά είναι το στοιχείο που μας έκανε να ξυπνάμε κάθε πρωί, δουλεύοντας σκληρά στο Instagram. Δεν ήταν για τα χρήματα», καταλλήγει ο Kevin Systrom.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 16 =