αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα χρήματα δεν είναι το μόνο που μετρά. Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο παραιτούνται οι εργαζόμενοι

Τα χρήματα δεν είναι το μόνο που μετρά. Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο παραιτούνται οι εργαζόμενοι

Όταν σκέφτεσαι την ιδανική θέση εργασίας, πιθανόν σου έρχονται αμέσως στο μυαλό τα χρήματα και τα γενικότερα προνόμια που δίνει μια εταιρία. Όντως αυτά παίζουν έναν σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι τα μόνα που μετρούν. Όπως σημειώνει το Inc.com, μπορεί να φτάσεις να δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρία σαν την Google, την Amazon ή την Tesla αλλά να μην είσαι χαρούμενος.

«Μπορεί να βρεθείς σε μια εταιρία που εξωτερικά δείχνει σπουδαία, αλλά να νιώθεις απογοητευμένος. Γιατί αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα σου, οι άνθρωποι που σε μανατζάρουν και αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι καθημερινά» τονίζει το άρθρο.

Μπορεί να σου έχει τύχει και στην Ελλάδα. Να εργαστείς, δηλαδή, σε μια επιχείρηση όπου τα οικονομικά δεδομένα και τα προνόμια να είναι πολύ ικανοποιητικά. Αλλά οι άνθρωποι που υπάρχουν εκεί να μην συνεργάζονται μαζί σου με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, δεν γίνεται να ταιριάζουμε όλοι με όλους. Ούτε να συνεργαζόμαστε όλοι με όλους. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι πιο πιθανό να οδηγηθείς στην παραίτηση.

Πριν αποφασίσεις να δουλέψεις σε μια εταιρία, μην ρωτήσεις μόνο για τα χρήματα που προσφέρει. Προσπάθησε να μάθεις αν η εταιρία αυτή δημιουργεί σπουδαίες ομάδες στο εσωτερικό της. Είναι αυτό που θα σε κρατήσει εκει, αν τελικά προσληφθείς. Και φυσικά μέσα από την καλή συνεργασία θα αναδειχτεί και η δική σου δουλειά.

Η καλή συνεργασία δεν έχει να κάνει με το αν είσαι κάθε πρωί στο γραφείο ή αν δουλεύεις εξ αποστάσεως. Το άρθρο του Inc.com κλείνει με μια φράση που ίσως πρέπει να κρατήσεις: «Teamwork isn’t a location, it’s a feeling».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − two =