αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα υπόγεια τούνελ του Elon Musk έγιναν πραγματικότητα. Και όλος ο πλανήτης μιλά για αυτά (ΦΩΤΟ+ BINTEO)

Τα υπόγεια τούνελ του Elon Musk έγιναν πραγματικότητα. Και όλος ο πλανήτης μιλά για αυτά (ΦΩΤΟ+ BINTEO)

Ξεκίνησε ως… αστείο, όπως νόμιζαν πολλοί. Μόνο που ο Elon Musk μιλούσε σοβαρά. Πριν κάμποσο καιρό, ο ίδιος είχε κολλήσει σε κάποιο μποτιλιάρισμα, και με ένα tweet είχε παρουσιάσει την λύση του: Σκέφτηκε να δημιουργήσει κάποια υπόγεια τούνελ, μέσα από τα οποία θα μεταφέρονται ΙΧ. Και έτσι οι οδηγοί θα φτάνουν ταχύτατα στον προορισμό τους, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Τώρα έφτασε η στιγμή για την «πρεμιέρα». Χτες ο Elon Musk παρουσίασε το πρώτο «δοκιμαστικό» τούνελ, το οποίο είναι έτοιμο. Η σήραγγα έχει κατασκευαστεί στο Λος Άντζελες, με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και έχει μήκος 1,6 km. Σε αυτήν θα κινούνται ειδικά τροποποιημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που θα φτάνουν τα 150 km/h, σύμφωνα με τον Musk.

«Είναι σαν ένα σύστημα αυτοκινητοδρόμων, υπόγειο», όπως δήλωσε ο Elon Musk.

To παρθενικό ταξίδι στη σήραγγα έγινε με ένα τροποποιημένο Tesla Model X, το οποίο για την περίσταση κινήθηκε με ταχύτητες ως 80 km/h και τον Musk να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής «ήταν επικό, μια αποκάλυψη. Αισθάνθηκα ότι πραγματικά λειτουργεί καλά». Όσο για το κόστος του τούνελ; Αυτό έφτασε στα 10 εκατ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 2 =